Bezlepkový ríbezľový koláč
Mandľovo-ríbezľová bublanina bez lepku
Autor receptu: novalim
To by ani nebolo leto, keby sme si neupiekli bublaninu. Stará dobrá osvedčená klasika, ktorá poteší každého milovníka
koláčikov.* Receptov na ňu je neúrekom, my vám dnes prinášame ten na voňavú a šťavnatú ríbezľovú bublaninu - samozrejme
bez lepku. S použitím našej bezlepkovej múky Promix PK a mletých mandlí sa vám isto podarí. Tak neváhajte a pustite sa do
pečenia.
20 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Vo väčšej mise mixérom vyšľaháme žĺtky s preosiatym práškovým a vanilínovým cukrom do hustejšej peny. Potom postupne prilievame olej a mlieko a opäť prešľaháme.
- V druhej mise vyšľaháme z bielkov sneh a jemne ho zapracujeme gumenou varechou do cesta. Nakoniec postupne pridávame preosiatu múku, mleté mandle s kypriacim práškom a znovu všetko spolu premiešame gumenou varechou.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi približne 25x30 cm. Ríbezle, ktoré sme si jemne obalili v troche kukuričného škrobu poukladáme na vrch cesta. Posypeme mrveničkou, ktorú sme pripravili zmiešaním surovín medzi prstami na trúsivú hmotu.
- Pečieme na 170 °C približne 40 minút. Pomocou špajle, ktorú zapichneme do koláča, zistíme, či je už dobre upečený. Bublaninu necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.