Drobné pečivo

Mandľové podkovičky

Autor receptu: lemonova

Poznáte to: dlho dlho po sviatkoch ešte vyjedáte suché pečivo a s nostalgiou spomínate na dlhé dni príprav na Vianoce, ktoré zas utiekli ako nič :-) Ale tie labky, medovníky a vanilkové rožky sú skrátka stále skvelé :-) Ja som opäť dlho hľadala recept, ktorý by sadol mojim chuťovým bunkám na 100 % a našla som ho! Tieto mandľové podkovičky majú skvelý pomer chutí, len sa pri nich trošičku zapotíte, lebo sú tak krehké, že budete mať čo robiť, aby sa vám nepolámali cestou z plechu. Ale stoja za to!

120 minút
príprava
10 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených ingrediencií (okrem tých na dokončenie) vypracujte cesto, ktoré odložíte asi na hodinku do chladu.
  2. Cesto vyvaľkajte na stredne hrubý plát. Neodporúčam veľmi natenko, lebo cesto je naozaj veľmi krehučké a podkovičky by sa vám mohli lámať. Už pri vykrajovaní treba pracovať opatrne, pretože aj surové cesto má vďaka mandliam menej kompaktnú konzistenciu. Samozrejme vykrajovať môžete, čokoľvek chcete :-)
  3. Pečte max na 165 °C (moja rúra nie je úplne spoľahlivá, ja som piekla pri 160 a dávala pozor, aby príliš nezhnedli) asi 10 až 12 minút. Nechajte len minimálne vychladnúť a ešte teplé ich obaľujte v zmesi práškového cukru a dvoch vanilkových cukrov. Množstvo práškového cukru je iba môj hrubý odhad. :-) Dobrú chuť!