Ryža
Mandľová ryža
Autor receptu: ryzasos
Mandľová ryža je jednoduchý a elegantný recept, ktorý spája jemnosť ryže SOS Long s chrumkavosťou lúpaných mandlí.* Toto
jedlo vyniká svojou všestrannosťou, perfektne sa hodí ako príloha k špeciálnym jedlám alebo ako originálna možnosť na
každodenné prekvapenie.
2-4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vložte mandľové lupienky na suchú panvicu a zohrejte na miernom ohni. Za stáleho miešania opekajte 3 minúty, aby sa nepripálili, a opekajte do svetlohneda.
- Vo veľkej panvici rozpustite tri polievkové lyžice masla na strednom ohni. Pridajte cibuľu nakrájanú na pásiky a restujte do mäkka a jemne zlatistej farby. Tento proces tvorí aromatický základ pokrmu a zabezpečuje, že ryža absorbuje všetku chuť ingrediencií.
- Pridajte ryžu SOS Long na panvicu a miešajte 2-3 minúty, aby sa zrnká naplnili chuťou základu.
- Pridajte mandle a premiešajte, aby sa dobre premiešali so zvyškom ingrediencií. Zalejte 500 ml horúcej vody a pridajte štipku soli. Priveďte do varu, potom znížte teplotu, panvicu prikryte a varte 11-13 minút, kým ryža nezmäkne a neabsorbuje tekutinu.
- Keď je ryža uvarená, odstavte a nechajte 3-5 minút postáť pod pokrievkou. Pridajte hrozienka a jemne premiešajte.
- Ryžu naservírujte na jednotlivé taniere a navrch posypte opraženými mandľami pre chrumkavosť. Ak chcete, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a vychutnajte si toto jedinečné jedlo.