Malinové makrónky

Malinové makrónky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Dôležitou zložkou týchto makrónok je malinový puding v prášku.

60 ks
porcií
40-50 minút
príprava
18-20 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku mandľovú, cukor práškový premixujeme aspoň 2x, vmiešame malinový pudingový prášok. Zo 70 g kryštálového cukru a vody uvaríme cukrový sirup.
  2. Bielky vyšľaháme na stupni mixéra 3 do peny, postupne pridávame zvyšných 70 g kryštálového cukru. Po bokoch misy mixéra pomaličky prilievame horúci cukrový sirup, šľaháme na vysokých otáčkach mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 10 minút. Vznikne tuhý lesklý sneh, do ktorého pridáme a zľahka vmiešame farbivo.
  3. Varechou po častiach (nie naraz!) vmiešame sypkú zmes mandľovej múky, práškového cukru a pudingového prášku.
  4. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou, striekame makrónky na podložku.
  5. Plech zopár raz pobúchame o roh stola, aby sa uvoľnili bublinky z cesta. Cesto necháme 30-40 minút zaschnúť.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 stupňov 18-20 minút. Po upečení necháme vychladnúť, pekne sa z podložky odlepia. Uložíme do uzatvárateľnej dózy, podľa potreby naplníme.
  7. Smotanu ohrejeme do horúca (nevaríme), vsypeme nasekanú čokoládu, pridáme lyžicu masla, miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme úplne vychladnúť, mixérom prešľaháme a môžeme použiť na plnku na makrónky.
  8. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou, plníme makrónky, ktoré spájame. Z vonku chrumkavé vo vnútri mäkké... Dobrú chuť.