Malinové makrónky
Malinové makrónky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Dôležitou zložkou týchto makrónok je malinový puding v prášku.
60 ks porcií |
40-50 minút príprava |
18-20 minút na 150 °C |
Postup
- Múku mandľovú, cukor práškový premixujeme aspoň 2x, vmiešame malinový pudingový prášok. Zo 70 g kryštálového cukru a vody uvaríme cukrový sirup.
- Bielky vyšľaháme na stupni mixéra 3 do peny, postupne pridávame zvyšných 70 g kryštálového cukru. Po bokoch misy mixéra pomaličky prilievame horúci cukrový sirup, šľaháme na vysokých otáčkach mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 10 minút. Vznikne tuhý lesklý sneh, do ktorého pridáme a zľahka vmiešame farbivo.
- Varechou po častiach (nie naraz!) vmiešame sypkú zmes mandľovej múky, práškového cukru a pudingového prášku.
- Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou, striekame makrónky na podložku.
- Plech zopár raz pobúchame o roh stola, aby sa uvoľnili bublinky z cesta. Cesto necháme 30-40 minút zaschnúť.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 stupňov 18-20 minút. Po upečení necháme vychladnúť, pekne sa z podložky odlepia. Uložíme do uzatvárateľnej dózy, podľa potreby naplníme.
- Smotanu ohrejeme do horúca (nevaríme), vsypeme nasekanú čokoládu, pridáme lyžicu masla, miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme úplne vychladnúť, mixérom prešľaháme a môžeme použiť na plnku na makrónky.
- Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou, plníme makrónky, ktoré spájame. Z vonku chrumkavé vo vnútri mäkké... Dobrú chuť.