Makový koláč s citrónovou polevou

anemarka - fotkaAnemarka, 29. októbra 2018 15:18
Ďalšie recepty »

Makový koláč s citrónovou polevouFoto: anemarka

Sladký, šťavnatý a zároveň osviežujúci. Tento koláčik sa hodí na každú príležitosť.

50 min
príprava
25 min
na 180 °C

Suroviny

5 ks
100 ml
150 ml
300 g
1 bal.
120 g mletý
6 g
200 g
Plnka:
250 ml
4 PL (podľa chuti)
1 bal.
500 g
Poleva:
400 ml
z 1 alebo 2 citrónov
3 PL
1 bal.
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Na prípravu cesta si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny a postupne pridávame olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, mak a citrónovú kôru. Cesto vylejeme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie, poprípade vymastený maslom a vysypaný múkou, kto ako rád robí. Pečieme pri telpote 180 °C asi 20-25 min.

  2. 2

    Plnka: Vyšľaháme si v jednej miske smotanu, Smetafix a práškový cukor. V druhej miske si vyšľaháme tvaroh. Potom obe zmesi spojíme krátkym miešaním.

  3. 3

    Keď cesto vychladne, nanesieme naň plnku. Koláčik necháme v chladničke stuhnúť.

  4. 4

    Poleva: Na prípravu polevy si v do hrnca dáme vodu, vyšťavený jeden alebo dva citróny, prisypeme cukor a vanilkový pudingový prášok. Varíme do zhustnutia. Potom ho odstavíme a necháme úplne vychladnúť, občas premiešavame.

  5. 5

    Vyberieme koláčik z chladničky a vylejeme naň vychladnutú polevu. Jemne zarovnáme nožom alebo stierkou. Opäť vložíme do chladničky a po hodine už môžete podávať. Dobrú chuť :)

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist