« Naspäť na tento recept

Makový koláč s citrónovou polevou verzia na vytlačenie

Sladký, šťavnatý a zároveň osviežujúci. Tento koláčik sa hodí na každú príležitosť.

Autor receptu: anemarka

Postup receptu

Na prípravu cesta si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny a postupne pridávame olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, mak a citrónovú kôru. Cesto vylejeme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie, poprípade vymastený maslom a vysypaný múkou, kto ako rád robí. Pečieme pri telpote 180 °C asi 20-25 min.

Plnka: Vyšľaháme si v jednej miske smotanu, Smetafix a práškový cukor. V druhej miske si vyšľaháme tvaroh. Potom obe zmesi spojíme krátkym miešaním.

Keď cesto vychladne, nanesieme naň plnku. Koláčik necháme v chladničke stuhnúť.

Poleva: Na prípravu polevy si v do hrnca dáme vodu, vyšťavený jeden alebo dva citróny, prisypeme cukor a vanilkový pudingový prášok. Varíme do zhustnutia. Potom ho odstavíme a necháme úplne vychladnúť, občas premiešavame.

Vyberieme koláčik z chladničky a vylejeme naň vychladnutú polevu. Jemne zarovnáme nožom alebo stierkou. Opäť vložíme do chladničky a po hodine už môžete podávať. Dobrú chuť :)

Suroviny




50
minút
príprava
25
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist