Cheesecake
Makový cheesecake s polevou z kyslej smotany
Autor receptu: theflyingbaker
|
12-16 porcií |
30 (+ chladenie) minút príprava |
50 minút na 150 °C |
Postup
- Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 24 cm, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie (najlepšie aj na boky).
- Pripravíme náplň. Zmiešame mascarpone, creame cheese (smotanový syr), mak, cukor, vajcia a citrónovú kôru. Vylejeme na sušienky a pečieme cca hodinu na 150 °C. Po dopečení sa stred ešte môže triasť. Ale ten čas si odsledujte podľa svojej rúry, nesmie začať hnednúť z vrchu. Po upečení nechávame cheesecake chladnúť v rúre cez noc s pootvorenými dvierkami. Potom šup do chladničky a cca po 4 hodinách môžeme robiť polevu.
- Dáme napučať želatínu do vody. V druhej miske zmiešame cukor so smotanou a citrónovou šťavou. Potom želatínu zahrejeme, aby sa roztopila (zohriať ju môžete nad parou). Pridáme k nej 2 lyžice smotany, zamiešame a vylejeme k zvyšnej smotane. Tú poriadne rozmiešame a nalejeme na cheesecake a dáme zatuhnúť opäť do chladničky. Dozdobíme podľa chuti a môžeme podávať.