Makovo-pudingové koláčiky z rožkov so zapečeným snehom fotorecept
Foto: tatranka
Recept je ohromný ! Hneď ako ho stiahla priateľka z Youtube a prečítala som si ho, vedela som, že ho vyskúšam. Je to vlastne Zobraziť celý popisRecept je ohromný ! Hneď ako ho stiahla priateľka z Youtube a prečítala som si ho, vedela som, že ho vyskúšam. Je to vlastne jednoduchá maková akoby žemľovka. No je to rýchly koláčik a dá sa podávať ako sladký obed. Je to taká inovovaná dobrota. Nepočítala som, že ho sem uvediem, tak som ani postup nefotila. No neodolala som, aby som vám ho neponúkla. Som presvedčená, že tak ako si získal mňa, určite si získa aj vás.
príprava
na 200-180 °C
Suroviny
Sladká masa: | |
5 ks |
|
600 ml |
|
3 ks |
|
100 g |
|
1 balíček |
|
2 hrste |
|
4 PL |
|
vyšľahať na studeno |
|
3 dcl |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
trochu |
|
Postup
-
1
600 ml mlieka zmiešame s tromi žĺtkami, vanilkovým cukrom, 4 PL kryštálového cukru,100 g maku, citrónovú kôru Všetko premiešame. 5 starších rožkov - aspoň dvojdňových, nakrájať na kolieska. Pokrájané rožky vložiť do mliečnej sladkej tekutiny s makom.
- 2
Ako puding do rožkov, som použila vanilkový puding za studena. Stačí naliať tri dcl studeného mlieka, našľahať a puding je hotový. Ten potom vlejete k rožkovej mase, zamiešate. Nakoniec pridáte hrozienka. Jediné, čo vám môžem takto pomôcť, odfotila som pudingový sáčok, ktorý sa nevarí, ale spracuje sa na studeno.
- 3
Množstvo dávky počíta s tortovou formou. Ja mám štvorcovú formu, tak som robila do nej. Je to tá istá dávka. Formu som si vytrela Herou (tukom) a vysypala strúhankou. Masu som vliala do formy a zarovnala. Trúbu som predhriala na 200 °C. Odporúčaná doba pečenia bola 10 minút. No ja som musela nechať 15 minút, aby sa mi koláčik začal sfarbovať.
- 4
Medzitým si s troškou soli začnete šľahať 3 bielky. Pomaličky pridávate 3 PL kryštálového cukru a do tuha vyšľaháte. Ak máte koláčik zapečený, vyberiete z trúby (pozor na popálenie)! Naň navŕšite snehovú hmotu a rozotriete. Trúbu stlmíte na 180 °C a ešte 10 minút pečiete, kým sa sneh nezapečie. Ja som potom koláčik trochu prizdobila. To je už na vás. Nabudúce nastrúham aspoň jedno jabĺčko do masy. Teraz som šla podľa základného a pôvodného receptu.
- 5
Určite budete výsledkom milo prekvapené.
Tiež makový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Evička,nepomýlila.bála som sa na 200 0C nechať hriať pol hodinu.Tak som to uviedla tak,akú skúsenosť som mala ja.Vieš,30 minút + 10 minút,to by už asi horelo...Puding bol urobený,rožky len vyhriať a trošku zapiecť.No veď ty sama uvidíš,keď to budeš robiť.Je ti to výborné a je to rýchlo hotové.
Len mne sa tam žiadalo nejaké ovocie a to už na budúce dám.
Budem to robiť.Je to príma!
Ďakujem ti za tú krásnu pochvalu.Teší ma to. Veru toto nie je vianočný koláčik.Ale chutí výborne.
Ďakujem ti za tvoje milé slová.Ach a kdeže báger ! Každá práca mi už viac násobne dlho trvá.Dármo,roky nezastavíš.
Presne tak som uvažovala aj ja ako ty.Pretože na recepte bolo krájanie ponúknuté z tortovej formy.To sa mi veľmi nepozdávalo,tak som to piekla vo štvorcovom pekáči. Máš pravdu,naozaj to chutí,ako chutné,makové koláčiky.No a to ovocie aspoň po troške tam veru na budúce dám.
Ďakujem za tvoj komentárik.Mám rada tvoj pohľad na moje recepty.
Ďakujem ti.
Ďakujem za tvoje pekné zhodnotenie.Presne o tom si napísala / o ovocí,že pridáš na budúce,/ to som už pár krát urobila teraz aj ja.Na posledy som pridala zavárané višne a bolo to veľmi chutné a šťavnaté.
Veru urob tak aj ty.Bude sa ti výsledok páčiť.
Nie neskúsila .Vždy sa spamätám až vtedy,keď už mak použijem.