Makovky

Makovky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Toto pečivo mám rada k jogurtu. Nie v každom obchode ich majú chutné.

15 - 20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z polovičky kocky droždia,1 ČL cukru, 1 PL múky a 60 ml mlieka necháme vykysnúť kvások. Mlieko som odobrala z 260 ml. Múky osejeme so soľou, pridáme cukor, vajíčko a vanilkový cukor.
  2. V 200 ml mlieka rozpustíme 60 g masla. Mlieko necháme trochu vychladnúť. Potom ho spolu s vykysnutým kváskom a nastrúhanou citrónovou kôrou pridáme k múke.
  3. Zamiesime cesto.
  4. Zakryté igelitom necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  5. Cesto rozdeliíme na 8 častí. Každú časť cesta sformujeme do bochníčka. Bochníček rozvaľkáme a zvinieme do tvaru rožka. Sformované rožky uložíme na plech s pečiacim papierom alebo fóliou na pečenie. Necháme podkysnúť. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
  6. Podkysnuté rožky natrieme vajíčkom.
  7. Posypeme ich celým makom. Pečieme ich 15 - 20 minút.