Makové zemiakovo-pohánkové šúľance
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	25 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Očistené zemiaky uvaríme,
prelisujeme alebo postrúhame
najemno. Pridáme pohánkovú
múku, surové vajce, soľ
a zmes zľahka krátko premiešame,
aby sa komponenty
spojili.
 - Z masy vytvoríme dlhé
hady, ktoré nakrájame na malé
kúsky a rukami vytvarujeme
šúľance s veľkosťou malíčka
na ruke, ktoré uvaríme v osolenej
vode.
 -  Po uvarení vyberieme
šúľance a dáme do nádoby
s rozpusteným maslom.
Pridáme zomletý mak s cukrom
a polejeme restovaným
ovocím. Pripravíme ho tak,
že všetky prísady spolu podusíme,
zalejeme vínom, necháme
odpariť a nakoniec zahustíme
škrobom.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |