Makové zemiakovo-pohánkové šúľance
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Očistené zemiaky uvaríme,
prelisujeme alebo postrúhame
najemno. Pridáme pohánkovú
múku, surové vajce, soľ
a zmes zľahka krátko premiešame,
aby sa komponenty
spojili.
- Z masy vytvoríme dlhé
hady, ktoré nakrájame na malé
kúsky a rukami vytvarujeme
šúľance s veľkosťou malíčka
na ruke, ktoré uvaríme v osolenej
vode.
- Po uvarení vyberieme
šúľance a dáme do nádoby
s rozpusteným maslom.
Pridáme zomletý mak s cukrom
a polejeme restovaným
ovocím. Pripravíme ho tak,
že všetky prísady spolu podusíme,
zalejeme vínom, necháme
odpariť a nakoniec zahustíme
škrobom.
|