Makové zemiakovo-pohánkové šúľance

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené zemiaky uvaríme, prelisujeme alebo postrúhame najemno. Pridáme pohánkovú múku, surové vajce, soľ a zmes zľahka krátko premiešame, aby sa komponenty spojili.
  2. Z masy vytvoríme dlhé hady, ktoré nakrájame na malé kúsky a rukami vytvarujeme šúľance s veľkosťou malíčka na ruke, ktoré uvaríme v osolenej vode.
  3. Po uvarení vyberieme šúľance a dáme do nádoby s rozpusteným maslom. Pridáme zomletý mak s cukrom a polejeme restovaným ovocím. Pripravíme ho tak, že všetky prísady spolu podusíme, zalejeme vínom, necháme odpariť a nakoniec zahustíme škrobom.