Foto: ancicka
44
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
1 Cesto: | |
250 g |
|
60 g |
|
125 g (alebo margarín) |
|
2 ks celé |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
2 Cesto: | |
4 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 Čl |
|
Maková plnka: | |
100 g mletý |
|
1/2 l |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
za hrsť |
|
3 PL |
|
zavárané |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
2
Z uvedených surovin na 1 cesto,vypracujeme hladké cesto a necháme v chlade odpočinuť.
-
3
Mak si ochutíme vanilkovym a kryštalovým cukrom a asi 1 dl vriacej vody ho zaparíme.Dáme ho bokom.Z mlieka a vynilkového pudingu uvaríme puding,
-
4
do horúceho prudáme zaparený mak a zamiešame.Necháme vychladnuť.
-
5
Do vychladeného maku pridáme vajce,višne,rum,
-
6
a piškotové omrvinky.Zamiešame.
-
7
Na vymastený plech dáme prvé cesto,na cesto rozotrieme makovú plnku,
-
8
a z vajec vyšľaháme piškotové cesto,
-
9
ktoré vylejeme na plnku a rozotrieme rovnomerne na celý plech.Upečieme.
-
10
Po upečení a vychladení pokrájame na rezy a tak môžme ozdobiť čokoládou,alebo len posýpať pr. cukrom.
visne nemam, pouzijem pikantny lekvar, ale uz sa tesim, ked pride na rad :-)
@kukulienka ,@jo žka2,dakujem za komentík.
www.facebook.com/pages/Moje-recepty-pe%C4%8Diem-doma/294...