Parfé z lesného ovocia s jahodovým tartarom

Marian Harcinik
šéfkuchár reštaurácie Diplomat a hotela NH Gate One v Bratislave, 21. júla 2012
Parfé z lesného ovocia s jahodovým tartarom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

200 g
300 ml
30 g
3 g
50 ml
150 g
50 g
10 g




Postup

  1. 1

    Lesné ovocie pomaly rozmrazíme, rozmixujeme na jemnú hmotu, pridáme vanilkový cukor, rozpustenú želatínu a zmiešame s vyšľahanou šľahačkou. Na záver pridáme likér. Takto pripravenú hmotu dáme do vhodnej formy (napr. na srnčí chrbát) a dáme zamraziť na asi 4 hodiny do mrazničky.

  2. 2

    Jahody nasekáme na malé kocky, ochutíme karamelom a mätou.

  3. 3

    Dezert naaranžujeme na tanier a dozdobíme ovocím podľa vlastného výberu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia