Gaštanové parfé v marcipánovom kabátiku
šéfkuchár hotela Atrium v Novom Smokovci, 21. januára 2013
Foto: Robert Hüttner
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
120 g |
|
7 ks |
|
120 g |
|
150 ml |
|
200 g |
|
50 ml |
|
200 ml |
|
300 g |
|
|
|
60 g |
|
|
|
3 ks |
|
150 ml |
|
100 g |
|
Na košíčky: | |
120 g |
|
75 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
1 kl |
|
Postup
-
1
Potravinovou fóliou vyložíme formu, na ktorú dáme rozvaľkaný marcipán, z ktorého necháme jeden prúžok na zakrytie. Nad parou vyšľaháme krém z vajíčok a cukru, do ktorého pridáme gaštanové pyré. Zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú zľahka vmiešame do gaštanovej masy. Masu naplníme do pripravenej formy a zakryjeme ju odloženým kúskom marcipánu. Odložíme na 12 hodín do mrazu.
- 2
Z cukru pripravíme karamel, ktorý zalejeme pripravenou kávou a mlieko speníme. Očistené hrušky nakrájame na maličké kocky a namarinujeme ich medom, citrónovou šťavou a mätou podľa chuti.
- 3
Na košíčky zo všetkých surovín vypracujeme masu, ktorú necháme asi hodinu v chladničke stuhnúť. Potom masu vyberieme, pripravíme malé placky, ktoré položíme ne mastný papier alebo na silikónový plát a dáme do rúry rozohriatej na 180 °C asi na 2 minúty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu