Maková štrúdľa lenivej gazdinky
Foto: katarinalucanova
Výborná na chuť a rýchla na prípravu, hotová za 30 minút. Cesto len zo štyroch surovín a ak má gazdinka málo času, tak aj Zobraziť celý popisVýborná na chuť a rýchla na prípravu, hotová za 30 minút. Cesto len zo štyroch surovín a ak má gazdinka málo času, tak aj plnku kúpi už hotovú. Cesto vydrží v chladničke týždeň.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
125 g |
|
300 g pochúťková |
|
štipka |
|
Plnka: | |
2 bal. hotová (Dr.Oetker) |
|
50 ml |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Toto cesto nám vydrží zabalené v potravinárskej fólii v chladničke aj týždeň.
- 2
Plnka: Hotovú makovú plnku zmiešame s mliekom. Na štrúdľu môžeme použiť hocijakú inú plnku, takú akú máte v obľube.
- 3
Dokončenie: Cesto vyvaľkáme a naplníme plnkou zvinieme, potrieme vajíčkom a upečieme. Môžeme upiecť dve malé alebo jednu veľkú štrúdľu.
Tiež maková štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem krásne 😍❤️