Maková štrúdľa
Maková štrúdľa

Maková štrúdľa lenivej gazdinky

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 18. októbra 2023

Výborná na chuť a rýchla na prípravu, hotová za 30 minút. Cesto len zo štyroch surovín a ak má gazdinka málo času, tak aj Zobraziť celý popisVýborná na chuť a rýchla na prípravu, hotová za 30 minút. Cesto len zo štyroch surovín a ak má gazdinka málo času, tak aj plnku kúpi už hotovú. Cesto vydrží v chladničke týždeň.

20
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
400 g
125 g
300 g pochúťková
štipka
Plnka:
2 bal. hotová (Dr.Oetker)
50 ml
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Toto cesto nám vydrží zabalené v potravinárskej fólii v chladničke aj týždeň.

  2. 2

    Plnka: Hotovú makovú plnku zmiešame s mliekom. Na štrúdľu môžeme použiť hocijakú inú plnku, takú akú máte v obľube.

  3. 3

    Dokončenie: Cesto vyvaľkáme a naplníme plnkou zvinieme, potrieme vajíčkom a upečieme. Môžeme upiecť dve malé alebo jednu veľkú štrúdľu.

Diskusia k receptu

barny
Ak chcem použiť domáci mak, koľko gramov by som mala zomlieť?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia