Maková štrúdľa
Maková štrúdľa lenivej gazdinky
Autor receptu: katarinalucanova
Výborná na chuť a rýchla na prípravu, hotová za 30 minút. Cesto len zo štyroch surovín a ak má gazdinka málo času, tak aj plnku
kúpi už hotovú.* Cesto vydrží v chladničke týždeň.
20 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Toto cesto nám vydrží zabalené v potravinárskej fólii v chladničke aj týždeň.
- Plnka: Hotovú makovú plnku zmiešame s mliekom. Na štrúdľu môžeme použiť hocijakú inú plnku, takú akú máte v obľube.
- Dokončenie: Cesto vyvaľkáme a naplníme plnkou zvinieme, potrieme vajíčkom a upečieme. Môžeme upiecť dve malé alebo jednu veľkú štrúdľu.