Maková štrúdľa

Maková štrúdľa lenivej gazdinky

Autor receptu: katarinalucanova

Výborná na chuť a rýchla na prípravu, hotová za 30 minút. Cesto len zo štyroch surovín a ak má gazdinka málo času, tak aj plnku kúpi už hotovú.* Cesto vydrží v chladničke týždeň.

20
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Toto cesto nám vydrží zabalené v potravinárskej fólii v chladničke aj týždeň.
  2. Plnka: Hotovú makovú plnku zmiešame s mliekom. Na štrúdľu môžeme použiť hocijakú inú plnku, takú akú máte v obľube.
  3. Dokončenie: Cesto vyvaľkáme a naplníme plnkou zvinieme, potrieme vajíčkom a upečieme. Môžeme upiecť dve malé alebo jednu veľkú štrúdľu.