Medovníky
Medovníky

Mäkké medovníky

sovickan - bez fotkysovickan, 23. decembra 2022
Mäkké medovníky
Foto: sovickan
30-40
porcií
25 minút
príprava
10-12 minút
na 160 °C

Suroviny

400 g
140 g
2 ks
2 ČL
1 ČL
2 PL
50 g
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dokopy zmiešame a cesto dáme vychladiť na 12 hodín do chladničky.

  2. 2

    Po 12 hodinách cesto z chladničky vyberieme a rozvaľkáme. Vykrojíme z neho medovníky a pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 160 °C 10-12 minút.

  3. 3

    Upečené medovníky vyberieme, potrieme vajíčkom a dáme ešte na minútu do rúry.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia