Maďarský plnený langoš

Autor receptu: mracik9

Na dovolenke pri Balatone v Maďarsku som jedla perfektný langoš.Vďaka stránkam som hľadala a našla.Neviem či to bol taký istý recept,ale chutil rovnako. Dúfam že je to ten pravý recept :))

60 minút
príprava

Postup

  1. Do múky rozdrobíme droždie,pridáme cukor,soľ,strúhané uvarené zemiaky,prilejeme vlažnú vodu z olejom a dôkladne vymiesíme na hladké cesto.Necháme kysnúť asi 45 minút. Potom ho vyberieme na dosku,ešte raz prehnetieme a rozdelíme na malé kusy.Každý kúsok roztiahneme rukami,alebo vyvaľkáme valčekom a natrieme plnkou.
  2. Prvú naplň si pripravíme tak že zmiešame strúhané varené zemiaky s tvarohom,soľou a kôprom.Natrieme na cesto a zavinieme.
  3. Druhú náplň si pripravíme z kyslej alebo sladkej kapusty.Na masti si opečieme do ružova cibuľu a pridáme pokrájanú kapustu,necháme ju uvariť do mäkka.Na panvičke si opečieme údenú slaninu z oškvarkami a nakoniec pridáme polovicu surovej cibule.Navrstvíme a opatrne zatočíme.Jablkovú plnku urobíme zmiešaním jabĺk,cukru a škorice.
  4. V panvici na rozpálenom oleji vyprážame z oboch strán do červena.
  5. Dajú sa jesť iba tak, sú výborné,ale aj z tatarkou.Jablkové pocukrujeme. Jedla som už rôzne langoše,ale plnené sú plnené.