Maďarský guláš
Maďarský guláš
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
150 minút príprava |
Postup- Mäso nakrájame na 3– až 4–centimetrové kocky, cibuľu nakrájame nadrobno, paradajky oblanšírujeme v horúcej vode, stiahneme šupku a nakrájame na malé kúsky.
Papriku očistíme a nakrájame na tenké pásiky.
- Do hrnca dáme bravčovú masť, pridáme
cibuľu a na strednom ohni smažíme, až začne cibuľa žltnúť a karamelizovať. Pridáme na kocky nakrájané mäso, zatiahneme a pridáme mletú papriku a hneď
pridáme nakrájané papriky a paradajky a paradajkový pretlak. Dáme na slabý oheň
a občas premiešame, kým táto zmes nepustí šťavu. Pridáme soľ, korenie a podlejeme
vodou.
- Dusíme na miernom ohni a za občasného miešania a podlievania vodou podľa potreby asi 2 hodiny. Guláš necháme vyredukovať na požadovanú hustotu a podľa potreby dochutíme. Podávame s haluškami. V našich končinách sa tiež podáva
so žemľovou alebo s parenou knedľou.
|