Maďarský guláš

Maďarský guláš

Autor receptu: redakcia

6
porcií
150 minút
príprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na 3– až 4–centimetrové kocky, cibuľu nakrájame nadrobno, paradajky oblanšírujeme v horúcej vode, stiahneme šupku a nakrájame na malé kúsky. Papriku očistíme a nakrájame na tenké pásiky.
  2. Do hrnca dáme bravčovú masť, pridáme cibuľu a na strednom ohni smažíme, až začne cibuľa žltnúť a karamelizovať. Pridáme na kocky nakrájané mäso, zatiahneme a pridáme mletú papriku a hneď pridáme nakrájané papriky a paradajky a paradajkový pretlak. Dáme na slabý oheň a občas premiešame, kým táto zmes nepustí šťavu. Pridáme soľ, korenie a podlejeme vodou.
  3. Dusíme na miernom ohni a za občasného miešania a podlievania vodou podľa potreby asi 2 hodiny. Guláš necháme vyredukovať na požadovanú hustotu a podľa potreby dochutíme. Podávame s haluškami. V našich končinách sa tiež podáva so žemľovou alebo s parenou knedľou.