Maďarský guláš s medom a na víne (fotorecept)
Autor receptu: marinas
Med je v mojej kuchyni jedna zo základných surovín, a tak sa na (ne)počudovanie ocitol
aj v mojom maďarskom
guláši :) Moji známi si ho nevedia vynachváliť, tak som sa rozhodla, že tento recept
pridám aj tu na Varechu :)
Milovníci pikantno-sladkastých chutí si pri tomto jedle určite prídu na svoje...
6 porcií |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľku a cesnak nasekáme na drobno a orestujeme na zohriatom oleji.
- Pridáme hovädzinu pokrájanú na kocky, krátko opražíme, zalejeme vodou a pridáme sladkú papriku, chilli, soľ, peper, prípadne korenie určené na maďarský guláš. Necháme dusiť a podľa potreby zalievame.
- Medzi tým si nakrájame paradajky a papriky (ja používam trikoloru). V menšej miske zohrejeme olej a paradajky s paprikami na ňom podusíme, kým nepustia šťavu.
- Keď je mäso polomäkké podlejeme ho vínom a povaríme cca 2 minúty.
- Potom pridáme už podusené papriky a paradajky a dusíme do mäkka.
- Nakoniec pridáme pretlak a med, dochutíme, povaríme a podľa potreby zahustíme solamylom.
Podávame s knedľou alebo zemiakmi.
Dobrú chuť :)