Maďarský guláš s medom a na víne (fotorecept)

Autor receptu: marinas

Med je v mojej kuchyni jedna zo základných surovín, a tak sa na (ne)počudovanie ocitol aj v mojom maďarskom guláši :) Moji známi si ho nevedia vynachváliť, tak som sa rozhodla, že tento recept pridám aj tu na Varechu :) Milovníci pikantno-sladkastých chutí si pri tomto jedle určite prídu na svoje...

6
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľku a cesnak nasekáme na drobno a orestujeme na zohriatom oleji.
  2. Pridáme hovädzinu pokrájanú na kocky, krátko opražíme, zalejeme vodou a pridáme sladkú papriku, chilli, soľ, peper, prípadne korenie určené na maďarský guláš. Necháme dusiť a podľa potreby zalievame.
  3. Medzi tým si nakrájame paradajky a papriky (ja používam trikoloru). V menšej miske zohrejeme olej a paradajky s paprikami na ňom podusíme, kým nepustia šťavu.
  4. Keď je mäso polomäkké podlejeme ho vínom a povaríme cca 2 minúty.
  5. Potom pridáme už podusené papriky a paradajky a dusíme do mäkka.
  6. Nakoniec pridáme pretlak a med, dochutíme, povaríme a podľa potreby zahustíme solamylom. Podávame s knedľou alebo zemiakmi. Dobrú chuť :)