Foto: tunde1977
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
3 ks uvarené prelisované |
|
2 lyžičky |
|
2 dcl vlažné |
|
1 lyžička (tuk) |
|
1 |
|
1 lyžička |
|
1 kocka ( 1 kocka ) |
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Zemiaky dáme variť v osolenej vode a medzi tým pripravíme aj zákvas: trocha múky, trocha mlieky, droždie
- 2
Uvarené zemiaky scedíme a prelisujeme - predrvíme a spracujeme so zákvasom a ostatnými surovinami. Cesto prekryjeme čistým uterákom a dáme cesto vykysnúť na teplé miesto. Z vykysnutého cesta odtrhneme kúsok sformujeme malé žemle, ktoré rozvaľkáme na formu palaciniek čiže langošov. Môžete ich aj rukou rozťahovať na formu langoša a vyprážame na miernom ohni z oboch strán. Vyjde vám približne na 8 kusov.
- 3
Tento druh langoša je z vonka chrumkavá a z vnútra vždy mäkká. Nevyschne sa! Môžete ju ochutiť, cesnakovým slaným olejom alebo smotanou a syrom. Čerstvo je vždy najchutnejší, ale pozor neprejedzte sa!
- 2
a pizzu som mala dnes
Sovka čo sa týka kyseliny, to je veľká pravda ja som mala aj od týchto. Ale ak si dáme s mierou...:)))
môj názor : =ak ti zostali uvarené zemiaky-použi tie..ak nezostali-uvar-možno aj v šupke..aj ošúpané..vyber si...=nech sa vydaria..:-)