Nedávno tu bola kysnutá pizza,ja ponúkam ozaj rýchlu,chrumkavú,ktorá je hotová behom pol hodiny.Cesto na lángoš môžes mať v chladničke aj týždeň a piecť vždy Zobraziť celý popisNedávno tu bola kysnutá pizza,ja ponúkam ozaj rýchlu,chrumkavú,ktorá je hotová behom pol hodiny.Cesto na lángoš môžes mať v chladničke aj týždeň a piecť vždy čerstvé lángoše.Recepty mi dali dávno moje známe.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Pizza: | |
300 g |
|
0,8 dcl |
|
1,6 dcl |
|
1/2 sáčku |
|
štipka podľa chuti |
|
Langoš: | |
1 kg |
|
4,5 dcl |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
3 PL |
|
4 dkg |
|
Postup
-
1
Pizza: všetky suroviny zmiesime na vláčne cesto,ktoré rozvaľkáme,prípadne roztiahneme, utľapkáme/ ako sa dá/ rovnomerne na normálny vymastený celý plech alebo okrúhlu formu /je to dosť tenké/obložíme ako zvykneme a upečieme.
- 2
Lángoš: Ja toto robím len z polovičnej dávky uvedených surovín.Všetky suroviny zmiesiť, dať do vymasteného mikroténového sáčku /ja dávam do vymastenej trochu väčšej misky,trochu podkysnú a do chladničky.Ak použijeme celú smotanu,o to dáme menej mlieka ale to je škoda, smotana je dobrá zmiešaná s roztlačeným cesnakom na upečený lángoš.Z cesta podľa potreby odoberáme,tradične robíme a pečieme lángoše.Cesto v chladničke vydrží aj týždeň-ak sa neminie skôr.
- 3
Recept na lángoš mi dala známa,maďarskej národnosti,nevie dobre po slovensky.Ja som spravila cesto z l kg,narobila gule,nahádzala do misky bolo to skoro kopcom,šup do chladničky,bude večera po celý týždeň.Pred večerom otvorím chladničku a čo vidím-rozprávku Hrnečku vař,už to aj tieklo po polici medzi ostatné veci.No napiekla som ich pre seba /1osoba/ len asi 33ks,susedy vonku na lavičke museli povinne večerať.Zle sme si s autorkou receptu rozumeli,najprv vypražiť,potom mraznička,mikrovlnka a jesť.Takže pozor!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
b
vdaka za recept