Maďarské langoše (fotorecept)

Autor receptu: tunde1977

8
porcií
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky dáme variť v osolenej vode a medzi tým pripravíme aj zákvas: trocha múky, trocha mlieky, droždie
  2. Uvarené zemiaky scedíme a prelisujeme - predrvíme a spracujeme so zákvasom a ostatnými surovinami. Cesto prekryjeme čistým uterákom a dáme cesto vykysnúť na teplé miesto. Z vykysnutého cesta odtrhneme kúsok sformujeme malé žemle, ktoré rozvaľkáme na formu palaciniek čiže langošov. Môžete ich aj rukou rozťahovať na formu langoša a vyprážame na miernom ohni z oboch strán. Vyjde vám približne na 8 kusov.
  3. Tento druh langoša je z vonka chrumkavá a z vnútra vždy mäkká. Nevyschne sa! Môžete ju ochutiť, cesnakovým slaným olejom alebo smotanou a syrom. Čerstvo je vždy najchutnejší, ale pozor neprejedzte sa!