Maďarské langoše (fotorecept)
Autor receptu: tunde1977
8 porcií |
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky dáme variť v osolenej vode a medzi tým pripravíme aj zákvas: trocha múky, trocha mlieky, droždie
- Uvarené zemiaky scedíme a prelisujeme - predrvíme a spracujeme so zákvasom a ostatnými
surovinami.
Cesto prekryjeme čistým uterákom a dáme cesto vykysnúť na teplé miesto.
Z vykysnutého cesta odtrhneme kúsok sformujeme malé žemle, ktoré rozvaľkáme na formu palaciniek čiže langošov. Môžete ich aj rukou rozťahovať na formu langoša a vyprážame na miernom ohni z oboch strán. Vyjde vám približne na 8 kusov.
- Tento druh langoša je z vonka chrumkavá a z vnútra vždy mäkká. Nevyschne sa!
Môžete ju ochutiť, cesnakovým slaným olejom alebo smotanou a syrom.
Čerstvo je vždy najchutnejší, ale pozor neprejedzte sa!
|