Machové tortičky
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 115 ml |
|
| 250 g čerstvý |
|
| 3 ks |
|
| 130 g |
|
| štipka |
|
| 12 g |
|
| 130 g |
|
| 130 g |
|
| Krém: | |
| 250 ml (43 %) |
|
| 150 g |
|
| 2 PL |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Rozmixujeme špenát s olejom.
- 2
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme k nim rozmixovaný špenát. Potom pridáme múku a kypriaci prášok a zamiešame.
- 3
So štipkou soli vymiešame z bielkov sneh a opatrne zapracujeme do cesta, ktoré následne rovnomerne rozotrieme na plech (asi 0,5 cm hrúbka) a dáme piecť na 160 °C na 10-15 minút.
- 4
Krém: Rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli spolu s maslom. Necháme trocha vychladnúť a na záver vyľaháme spolu so smotanou (môžeme pridať aj stužovač šľahačky). Necháme odpočívať v chladničke.
- 5
Medzitým povykrajujeme z korpusu kolieska a nakrájame si ovocie na ozdobu. Zvyšné cesto pomrvíme (neskôr ho použijeme na ozdobu).
- 6
Na záver medzi vykrojené kolieska pridáme krém a tortičky ozdobíme ovocím.
- 7
TIP: Ak nám zvýši krém a pomrvený korpus, môžeme z neho spraviť guľôčky. :)
Tiež tortičky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu