Lososový tatarák

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tatarák: lososa nakrájame na malé kocky, pridáme najemno nasekanú šalotku a pažítku a ostatné suroviny.
  2. Zemiaky nakrájame na 1 mm hrubé plátky, vysmažíme ich na oleji do zlata a servírujeme ako medzivrstvy tataráka.
  3. Salsa: avokádo prepolíme, vyberieme kôstku a vyberieme dužinu. Pokvapkáme citrónom, aby avokádo nečernelo. Rozmixujeme, pridáme nasekané čili, cesnak, červenú cibuľu a olivový olej. Dochutíme soľou a korením.
  4. Pošírované vajcia: Prepeličie vajíčka vyklopíme do polievkových lyžíc a zavárame ich do vriacej octovej vody so soľou. Necháme variť 20 sekúnd a vyberieme do vody s ľadom. Podávame ozdobené guľôčkami čierneho i červeného kaviáru.