Lososový tatarák
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
1 minút tepelná úprava |
Postup- Tatarák: lososa nakrájame na malé kocky, pridáme najemno nasekanú šalotku a pažítku a ostatné suroviny.
- Zemiaky nakrájame na 1 mm hrubé plátky, vysmažíme ich na oleji do zlata a servírujeme ako medzivrstvy tataráka.
- Salsa: avokádo prepolíme, vyberieme kôstku a vyberieme dužinu. Pokvapkáme citrónom, aby avokádo nečernelo. Rozmixujeme, pridáme nasekané čili, cesnak, červenú cibuľu a olivový olej. Dochutíme soľou a korením.
- Pošírované vajcia: Prepeličie vajíčka vyklopíme do polievkových lyžíc a zavárame ich do vriacej octovej vody so soľou. Necháme variť 20 sekúnd a vyberieme do vody s ľadom. Podávame ozdobené guľôčkami čierneho i červeného kaviáru.
|