Rolády z lososa

Lososové roládky s bryndzou v bylinkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Lososovú filetu umyjeme, stiahneme z kože, očistíme od zvyškových kostičiek a nakrájame na 5 cm plátky. Osolíme a položíme na papierové utierky približne na 10 minút.
  2. Baklažán nakrájame na kolieska, sprudka opečieme a uložíme na lososové plátky. Bryndzu vymiešame s nastrúhaným cesnakom a natrieme na baklažánové kolieska. Všetko spolu zvinieme do roliek. Ukladáme na maslom vymastený pekáč, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 20–25 minút.
  3. Smotanu na varenie nalejeme do kastrólika, pridáme nastrúhanú kôru a šťavu zo zvyšku citróna, prilejeme výpek z pekáča, pridáme zvyšok masla a nasekané bylinky. Všetko spolu uvaríme.