Losos v nori kabátiku
Autor receptu: redakcia
Jedlá pre celiatikov majú svoje pravidlá. To však neznamená, že nemôžu byť chutné a krásne. Kuchárovi profesionálovi v tom pomáha nielen internet, ale aj oprášenie učebníc z odborných škôl.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Quinoe (juhoamerická pseudoobilnina, ktorá neobsahuje lepok) uvaríme v osolenej vode do mäkka a precedíme cez sito, v ktorom ju necháme odkvapkať. Počas varenia pripravíme zeleninový základ. Na zohriaty olej pridáme šalotku, cesnak, mrkvu, hrášok, blanžírovaný ružičkový kel, spolu všetko orestujeme a odložíme, kým sa varí quinoa.
- Vykosteného lososa nakrájame na rezne, ktoré potrieme nastrúhaným zázvorom, cesnakom a zabalíme do prúžkov nori listov. Takto pripraveného lososa ugrilujemena olivovom oleji a pred dokončením posolíme.
- Uvarené quinoe necháme odkvapkať, dochutíme a zmiešame so zeleninou. Zmesou naplníme poháre a vyklopíme ju tak, aby držala formu. Na tanieri ešte pokvapkáme lososa čerstvým citrónom.