Losos v nori kabátiku

Autor receptu: redakcia

Jedlá pre celiatikov majú svoje pravidlá. To však neznamená, že nemôžu byť chutné a krásne. Kuchárovi profesionálovi v tom pomáha nielen internet, ale aj oprášenie učebníc z odborných škôl.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Quinoe (juhoamerická pseudoobilnina, ktorá neobsahuje lepok) uvaríme v osolenej vode do mäkka a precedíme cez sito, v ktorom ju necháme odkvapkať. Počas varenia pripravíme zeleninový základ. Na zohriaty olej pridáme šalotku, cesnak, mrkvu, hrášok, blanžírovaný ružičkový kel, spolu všetko orestujeme a odložíme, kým sa varí quinoa.
  2. Vykosteného lososa nakrájame na rezne, ktoré potrieme nastrúhaným zázvorom, cesnakom a zabalíme do prúžkov nori listov. Takto pripraveného lososa ugrilujemena olivovom oleji a pred dokončením posolíme.
  3. Uvarené quinoe necháme odkvapkať, dochutíme a zmiešame so zeleninou. Zmesou naplníme poháre a vyklopíme ju tak, aby držala formu. Na tanieri ešte pokvapkáme lososa čerstvým citrónom.