Losos v majonéze fotorecept

tinca - fotkatinca, 11. septembra 2013
Losos v majonéze (fotorecept)
Foto: tinca

Tento recept je od mojej priateľky, bývalej varecháčky a natoľko ma dostal, že som neodolala ho neurobiť. S jej dovolením ho pridávam. Takže milovníci rýb vyskúšajte!

3-4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
800 ml
75 ml
25 g
1 - 2 ks
3 ks
5 - 6 ks
Ostatné suroviny:
1 ks
50 g
50 g
200 g
1 - 2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Losos v majonéze (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca nalejeme vodu s octom, pridáme všetky koreniny, osolíme a vložíme do nej lososa a kúsky mrkvy. Môžete použiť aj kúsky ryby, ktoré nám zostanú napr. pri príprave steakov, ja som mala pekný filet. Lososa v náleve povarte na najmenšom plameni tzv. tiahnutím, aby voda skoro nevrela. Občas hrncom pohýbte. Takto ryba naberie do seba všetky chute a nerozíde sa.

    Losos v majonéze (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom lososa zlejte cez sítko,vyberte mrkvu a nechajte vychladnúť. Medzitým si nakrájajte očistenú cibuľu čo najjemnejšie a tiež uhorky nastrúhajte najemno, alebo ako ja na drobné kocočky, nakoľko som mala mini-uhorky.

    Losos v majonéze (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnuté kúsky lososa dajte bez korenín do misky a pekne po lupeňoch oddeľte, NIE roztlačiť vidličkou, aby nevznikla kaša. Pridajte cibuľu, uhorky, mrkvu a nasekaný kôpor.Premiešajte. Ak nie je kôpor váš kamarát, tak ho vynechajte. Ak je losos suchý prelejte ho trochou nálevu z uhoriek.

    Losos v majonéze (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridajte majonézu ja som mala light a ja takmer do všetkých šalátov pre zjemnenie pridávam aj pochúťkovú smotanu. Podľa svojej chuti dolaďte. Myslím, že nebolo ani treba, lebo moridlo v ktorom sa ryba vyrila bolo dobre dochutené. Zvyčajne sa šalát dochucuje čiernym mletým korením, citrónom, práškovým cukrom, soľou a kvapkou worcesteru.

    Losos v majonéze (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ozdobíme plátkom citróna, podávame s bagetkou, alebo s iným pečivom. Bolo ho dosť, tak pre 3-4 osoby. Dobrú chuť!
    RADA navyše, podobným spôsobom si môžete pripraviť aj domácu tresku a je iste lepšia ako z obchodu.

    Losos v majonéze (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A tu je tak jedna porcia.

    Losos v majonéze (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
Ojojooooj... tak to už áno... toto je iný level, kdeže "tresčí šalát", toto je veľmi luxusný šalátik a isto nesmierne chutný... 5* :)
Už aj je Vierka v KK.Je to vítaný recept.Urobím ho najbližšie.Aj vnúčatá majú radi s rybami šaláty.Ja robievam s kyslých rýb, s tuniaka a tiež z krevetových tyčiniek.Veľmi sa teším na tento tvoj šalátik.
tinca, jasné, že vyskúšam. presne na to som posledne myslela, keď som ho pripravovala. inak mám rybací týždeň, v pondelok pomazánka, v strede týždňa tvoj šalátik a dnes pstruh :- ) asi začnem plávať.
@tinca , ide do kk, ale mám problém, kam ho zaradiť, Ryby, alebo Šalát?
Už by s tým redakcia mohla niečo urobiť, ale škoda urgovať, akoby hrach na stenu hádzal.
Tinca, prosím Ťa, ako dlho toho lososa "tiahneš"?
@tinca , tak toto je super. Už som na vareche písal, že receptov na lososa nie je nikdy dosť. Lososa mám stále v mrazničke, dá sa v poslednej dobe dosť výhodne kúpiť, len treba vystihnúť tu pravú chvíľu. Teraz som urobil rybací šalát podľa Tvojho receptu /zo zavináčov/, je ho /bolo/ 2,6kg, takže losos v majonéze musí chvíľu počkať. Ale nebude to dlho trvať, určite ho urobím. Veľmi pekne ďakujem za skvelý recept.
@tinca , tak toto je super. Už som na vareche písal, že receptov na lososa nie je nikdy dosť. Lososa mám stále v mrazničke, dá sa v poslednej dobe dosť výhodne kúpiť, len treba vystihnúť tu pravú chvíľu. Teraz som urobil rybací šalát podľa Tvojho receptu /zo zavináčov/, je ho /bolo/ 2,6kg, takže losos v majonéze musí chvíľu počkať. Ale nebude to dlho trvať, určite ho urobím. Veľmi pekne ďakujem za skvelý recept.

Pridaj komentár k receptu: