Foto: tinca
Tento recept je od mojej priateľky, bývalej varecháčky a natoľko ma dostal, že som neodolala ho neurobiť. S jej dovolením ho pridávam. Takže milovníci Zobraziť celý popisTento recept je od mojej priateľky, bývalej varecháčky a natoľko ma dostal, že som neodolala ho neurobiť. S jej dovolením ho pridávam. Takže milovníci rýb vyskúšajte!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
800 ml |
|
75 ml |
|
25 g |
|
1 - 2 ks |
|
3 ks |
|
5 - 6 ks |
|
Ostatné suroviny: | |
1 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
200 g |
|
1 - 2 PL |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Do hrnca nalejeme vodu s octom, pridáme všetky koreniny, osolíme a vložíme do nej lososa a kúsky mrkvy. Môžete použiť aj kúsky ryby, ktoré nám zostanú napr. pri príprave steakov, ja som mala pekný filet. Lososa v náleve povarte na najmenšom plameni tzv. tiahnutím, aby voda skoro nevrela. Občas hrncom pohýbte. Takto ryba naberie do seba všetky chute a nerozíde sa.
-
3
Potom lososa zlejte cez sítko,vyberte mrkvu a nechajte vychladnúť. Medzitým si nakrájajte očistenú cibuľu čo najjemnejšie a tiež uhorky nastrúhajte najemno, alebo ako ja na drobné kocočky, nakoľko som mala mini-uhorky.
-
4
Vychladnuté kúsky lososa dajte bez korenín do misky a pekne po lupeňoch oddeľte, NIE roztlačiť vidličkou, aby nevznikla kaša. Pridajte cibuľu, uhorky, mrkvu a nasekaný kôpor.Premiešajte. Ak nie je kôpor váš kamarát, tak ho vynechajte. Ak je losos suchý prelejte ho trochou nálevu z uhoriek.
-
5
Pridajte majonézu ja som mala light a ja takmer do všetkých šalátov pre zjemnenie pridávam aj pochúťkovú smotanu. Podľa svojej chuti dolaďte. Myslím, že nebolo ani treba, lebo moridlo v ktorom sa ryba vyrila bolo dobre dochutené. Zvyčajne sa šalát dochucuje čiernym mletým korením, citrónom, práškovým cukrom, soľou a kvapkou worcesteru.
-
6
Ozdobíme plátkom citróna, podávame s bagetkou, alebo s iným pečivom. Bolo ho dosť, tak pre 3-4 osoby. Dobrú chuť!
RADA navyše, podobným spôsobom si môžete pripraviť aj domácu tresku a je iste lepšia ako z obchodu. -
7
A tu je tak jedna porcia.
Už by s tým redakcia mohla niečo urobiť, ale škoda urgovať, akoby hrach na stenu hádzal.
Tinca, prosím Ťa, ako dlho toho lososa "tiahneš"?
varecha.pravda.sk/recepty/domaca-treska-s-udenym-lososom-...