Losos
Losos so zázvorom a s citrónom
Autor receptu: redakcia
Aj keď existujú aj iné ryby s nižším obsahom tuku, losos je rozhodne
diétny – najmä v kombinácii s citrónom a so šalátom.*
Mimochodom, omega–3 mastné kyseliny v lososovi môžu dokonca
pomôcť zvýšiť odbúravanie tukov v tele.
Postup
- Šalát umyjeme, osušíme a ak je to
potrebné, nakrájame. Rozložíme na
4 taniere.
- Filetu lososa opláchneme pod studenou
vodou, osušíme a nakrájame na 4 porcie.
- Zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Jeden citrón umyjeme horúcou vodou,
osušíme a nakrájame na plátky. Druhý
prekrojíme na polovicu a vytlačíme z neho
šťavu.
- Lososa osolíme a okoreníme. Na panvici
rozohrejeme olej a lososa aj so zázvorom
a s plátkami citróna smažíme na miernom
ohni 3–4 minúty. Opečené filety vyberieme a do panvice prilejeme vývar, citrónovú šťavu, ochutíme medom, soľou,
korením, zamiešame a týmto pokvapkáme
šalát. Servírujeme s lososom.