Losos

Losos so zázvorom a s citrónom

Autor receptu: redakcia

Aj keď existujú aj iné ryby s nižším obsahom tuku, losos je rozhodne diétny – najmä v kombinácii s citrónom a so šalátom.* Mimochodom, omega–3 mastné kyseliny v lososovi môžu dokonca pomôcť zvýšiť odbúravanie tukov v tele.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Šalát umyjeme, osušíme a ak je to potrebné, nakrájame. Rozložíme na 4 taniere.
  2. Filetu lososa opláchneme pod studenou vodou, osušíme a nakrájame na 4 porcie.
  3. Zázvor ošúpeme a nakrájame nadrobno. Jeden citrón umyjeme horúcou vodou, osušíme a nakrájame na plátky. Druhý prekrojíme na polovicu a vytlačíme z neho šťavu.
  4. Lososa osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a lososa aj so zázvorom a s plátkami citróna smažíme na miernom ohni 3–4 minúty. Opečené filety vyberieme a do panvice prilejeme vývar, citrónovú šťavu, ochutíme medom, soľou, korením, zamiešame a týmto pokvapkáme šalát. Servírujeme s lososom.