Losos s citrónovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Nafiletujeme si lososa na 4 porcie, okoreníme, osolíme, opečieme na panvičke z oboch strán a necháme dopiecť v rúre približne 8 – 10 minút pri teplote 180 °C. Do zovretej smotany si vytlačíme šťavu z jedného citróna, dochutíme soľou, okoreníme a necháme variť ďalších 5 minút na pomalom plameni, kým nám omáčka nezhustne (na spestrenie a zvýraznenie farby môžeme pridať do omáčky tesne pred jej servírovaním nakrájanú petržlenovú vňať alebo najemno nakrájanú pažítku).
  2. Uvarené a na kocky nakrájané zemiaky opražíme krátko v panvičke, pridáme trošku masla, necháme spražiť do zlata, ochutíme soľou a okoreníme.
  3. Do zemiakov pridáme čerstvý špenát, trošku cesnaku, poriadne premiešame. Špenátové zemiaky uložíme do hlbokého taniera, na ktoré uložíme lososa, prelejeme citrónovou omáčku a ozdobíme čerstvým kôprom.