Losos
Losos s krémovými zemiakmi
Autor receptu: redakcia
Počas týždňa nemám veľa času na to, aby som doma vyvárala trojchodové menu. Ale na jednoduché večere, ktoré ma odmenia
gurmánskym pôžitkom, si nájdem čas vždy.
3 porcie |
10 minút príprava |
60 minút na 220 °C |
Postup
- Očistené zemiaky nastrúhame na tenké plátky do zapekacej misy. Pridáme lyžicu masla, dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením a dôkladne premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 30 minút.
- Pór umyjeme a nakrájame na kolieska, opečieme na lyžici olivového oleja, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, pretlačenými strúčikmi cesnaku
a chvíľu restujeme. Pridáme kyslú smotanu, premiešame a podľa potreby prilejeme vriacu vodu. Pór primiešame k predpečeným zemiakom, posypeme lyžicou kapár a vložíme do vyhriatej rúry ešte na 10 minút.
- Upečené zemiaky vyberieme z rúry a poukladáme na ne porcie lososa bez kože, ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Pečieme pri 220 °C ešte asi 15 – 20 minút.
- Upečeného lososa na zemiakoch vyberieme z rúry, posypeme zvyšnými kaparami, nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávame.