Lokše s kuracím mäsom

Lokše s kuracím mäsom

Autor receptu: monikachudovanova

Tento recept je skoro podobný ako môj recept s domácim kebabom len namiesto žemle/tortily si pripravíme lokše ;)

Postup

  1. Lokše : Zemiaky si dáme uvariť aj zo šupkou (Kľudne aj viac rozvariť, budú sa lepšie strúhať). Keď sa zemiaky uvaria, nastrúhame ich a osolíme. Pridáme múku (pridávame podla potreby). Cesto vypracujeme tak aby sa nelepilo (najlepšie vypracovať hneď na pracovnej doske ide to ľahšie).
  2. Ked už cesto máme zamiesené rozdelíme si ho na malé valčeky a z nich budeme odkrajovať krúžky. Tie potom rozvaľkáme a na suchej palacinkárni prepečieme z oboch strán. (Malá rada - lokše popichajte trošku nožom zabránite bublinám :) Hotové lokše potrieme olejom alebo bravčovou masťou.
  3. Mäso : Cibuľu si nakrájame a orestujeme dozlata, kuracie prsia nakrájame na tenké slíže a pridáme restovať ku cibuli, prilejeme vodu a dusíme. Necháme vodu aby sa odparila . Mäsko má byť suché kvôli tomu, že lokše sú potreté masťou.
  4. Podávame: Mäso zabalené v lokši. Alebo lokšu zloženú do taštičky a mäsko vedľa. Prajem dobrú chuť a nech vám chutí . :)