Lokše s kuracím mäsom
Lokše s kuracím mäsom
Autor receptu: monikachudovanova
Tento recept je skoro
podobný ako môj recept s
domácim kebabom len
namiesto žemle/tortily si
pripravíme lokše ;)
Postup
- Lokše :
Zemiaky si dáme uvariť aj zo šupkou
(Kľudne aj viac rozvariť, budú sa lepšie strúhať). Keď sa zemiaky uvaria, nastrúhame ich a osolíme.
Pridáme múku (pridávame podla potreby).
Cesto vypracujeme tak aby sa nelepilo (najlepšie vypracovať hneď na pracovnej doske
ide to ľahšie).
- Ked už cesto máme zamiesené rozdelíme si
ho na malé valčeky a z nich budeme odkrajovať
krúžky. Tie potom rozvaľkáme a na suchej
palacinkárni prepečieme z oboch strán.
(Malá rada - lokše popichajte trošku nožom zabránite bublinám :)
Hotové lokše potrieme olejom alebo bravčovou masťou.
- Mäso :
Cibuľu si nakrájame a orestujeme dozlata, kuracie
prsia nakrájame na tenké slíže a pridáme restovať ku
cibuli, prilejeme vodu a dusíme. Necháme vodu
aby sa odparila .
Mäsko má byť suché kvôli tomu, že lokše sú
potreté masťou.
- Podávame:
Mäso zabalené v lokši.
Alebo lokšu zloženú do taštičky a mäsko vedľa.
Prajem dobrú chuť a nech vám chutí . :)