Foto: smejkoo
12
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
17 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
PLNKA: | |
1 l |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
120 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
400 g, (ríbezle mrazené |
|
100 g, mrazené |
|
5 PL |
|
Postup
-
2
Lístkové cesto si rozdelíme napoly, rozvaľkáme a dáme piecť na plech, kde sme si dali papier na pečenie. Pláty pečieme 17min pri 200°C. Necháme vychladnúť, potrieme obidva pláty ovocim, ktoré sme si vopred podusili vo vlastnej šťave- pridali sme tam 5 pl cukru. (Podusené jemne vymixujeme .)Namiesto ovocia môžeme použiť džem.
-
3
Zmlieka a pudinkového prášku si uvaríme podľa návodu pudink.
-
4
Necháme vychladnúť a potom doňho pridávame maslo, oba cukry, žĺtky a rum. Vymixujeme.Takto pripravenú pudink natrieme na jeden plát.Priložíme druhy plát , čistou stranou nahor!
-
5
Dáme na štyri hodiny vychladiť do chladničky. Posypeme vanilkovým cukrom, podávame s jahodami.
Smejkoo aj Tvoj vyskusam.
Evanaaa zacni pouzivat namiesto cukru Steviu rebaudiana fluid . Nenahradi cukor vo vsetkom ale hoooooodne ho obmedzi