Lístkové fánky (fotorecept)
Autor receptu: pivonka
Receptov na fánky je už na Vareche veľa, ale myslím, že tento do zbierky chýba a je teraz aktuálny. Je to hojná dávka, ja som robila z 2/3 a bolo ich dosť.
Postup
- Na dosku si preosejeme 400 g múky a premiešame s práškom do pečiva.
- V pive rozmiešame žĺtky, soľ, mlieko
- a spolu s múkou spracujeme na polotuhé cesto.
- Do zbytku múky zamiesime maslo
- a spracujeme na kocku, ktorú prvým cestom zabalíme.
- Rozvaľkáme a 3x po 15. minútach prekladáme a vaľkáme ako pri lístkovom ceste.
- Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm. Zúbkovaným radielkom nakrájame obdĺžniky,
- ktoré v rozohriatom oleji vyprážame.
- Vysmažené vyberieme na papierový obrúsok.
- Zmiešame si práškový a vanilkový cukor a fánky ešte teplé v ňom obaľujeme.