Lístkové fánky (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

Receptov na fánky je už na Vareche veľa, ale myslím, že tento do zbierky chýba a je teraz aktuálny. Je to hojná dávka, ja som robila z 2/3 a bolo ich dosť.

90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na dosku si preosejeme 400 g múky a premiešame s práškom do pečiva.
  2. V pive rozmiešame žĺtky, soľ, mlieko
  3. a spolu s múkou spracujeme na polotuhé cesto.
  4. Do zbytku múky zamiesime maslo
  5. a spracujeme na kocku, ktorú prvým cestom zabalíme.
  6. Rozvaľkáme a 3x po 15. minútach prekladáme a vaľkáme ako pri lístkovom ceste.
  7. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm. Zúbkovaným radielkom nakrájame obdĺžniky,
  8. ktoré v rozohriatom oleji vyprážame.
  9. Vysmažené vyberieme na papierový obrúsok.
  10. Zmiešame si práškový a vanilkový cukor a fánky ešte teplé v ňom obaľujeme.