Lístková slaná dobrota fotorecept
Foto: cezar
Táto chuťovka je celkom rýchla a výborná. Nezaberie veľa času. A dokázal som s tým prekvapiť veľa priateľov pri stretnutí. No pri takom Zobraziť celý popisTáto chuťovka je celkom rýchla a výborná. Nezaberie veľa času. A dokázal som s tým prekvapiť veľa priateľov pri stretnutí. No pri takom priemernom posedení je potrebné zvážiť, či jedna dávka bude stačiť.
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 bal. (275 g) |
|
3 kocky (alebo 2 bal. syra v črievku) |
|
2-3 PL |
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (nemusí byť) |
|
troška (alebo majorán) |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto rozváľam na 40 cm široký pás (inak často používam cesto chladené, ktoré je rozvaľkané a zavinuté v papieri na pečenie).
- 2
Syr, smotanu, vegetu a korenie vymiešam a na hrubo natriem na cesto.
- 3
Na celú plochu rozložím tenké pláty šunky.
- 4
Potom cesto po dĺžke zviniem.
- 5
Zrolované naplnené cesto dám do chladničky na 20 - 30 min.
- 6
Stuhnuté nakrájam na centimeter hrubú kolieska (ovály), ktoré poukladám reznou stranou na plech s papierom na pečenie. Potriem rozmiešaným vajíčkom a posypem tymianom (nemusí byť).
- 7
Pečiem vo vyhriatej rúre do ružova.
- 8
Ak mám naviac k dispozícii syr na strúhanie, tak celé to pred zvinutím posypem nastrúhaným syrom. Je to zas iné a lepšie. Na základe vlastných skúseností som sa presvedčil, že jedna dávka pre minirodinu nestačí.
- 2
Diskusia k receptu