Šunkové slimáky
Šunkové slimáky

Lístková slaná dobrota fotorecept

cezar - fotkacezar, 4. decembra 2020
Lístková slaná dobrota (fotorecept)
Foto: cezar

Táto chuťovka je celkom rýchla a výborná. Nezaberie veľa času. A dokázal som s tým prekvapiť veľa priateľov pri stretnutí. No pri takom priemernom posedení je potrebné zvážiť, či jedna dávka bude stačiť.

20 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal. (275 g)
3 kocky (alebo 2 bal. syra v črievku)
2-3 PL
podľa chuti
podľa chuti (nemusí byť)
troška (alebo majorán)
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto rozváľam na 40 cm široký pás (inak často používam cesto chladené, ktoré je rozvaľkané a zavinuté v papieri na pečenie).

  2. 2

    Syr, smotanu, vegetu a korenie vymiešam a na hrubo natriem na cesto.

    Lístková slaná dobrota (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na celú plochu rozložím tenké pláty šunky.

    Lístková slaná dobrota (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom cesto po dĺžke zviniem.

    Lístková slaná dobrota (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zrolované naplnené cesto dám do chladničky na 20 - 30 min.

    Lístková slaná dobrota (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Stuhnuté nakrájam na centimeter hrubú kolieska (ovály), ktoré poukladám reznou stranou na plech s papierom na pečenie. Potriem rozmiešaným vajíčkom a posypem tymianom (nemusí byť).

    Lístková slaná dobrota (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečiem vo vyhriatej rúre do ružova.

    Lístková slaná dobrota (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ak mám naviac k dispozícii syr na strúhanie, tak celé to pred zvinutím posypem nastrúhaným syrom. Je to zas iné a lepšie. Na základe vlastných skúseností som sa presvedčil, že jedna dávka pre minirodinu nestačí.

    Lístková slaná dobrota (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Slané chuťovky, Lacné jedlá, Polotovary, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Dobrá inšpirácia aj k oslave konca roka, jednoduché a dobré. Jedine, čo by som ja zmenila sú bylinky, nemám totiž rada tymián, oregano, estragón, bazalku, ap., dala by som tam ale sušenú pažítku a medvedí cesnak, inak je to dobré....
Výborné, urobím zasa na Silvestra a aspoň niečo iné ako pizzové kolieska ,🙂