Šunkové slimáky

Lístková slaná dobrota (fotorecept)

Autor receptu: cezar

Táto chuťovka je celkom rýchla a výborná. Nezaberie veľa času.* A dokázal som s tým prekvapiť veľa priateľov pri stretnutí. No pri takom priemernom posedení je potrebné zvážiť, či jedna dávka bude stačiť.

20 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto rozváľam na 40 cm široký pás (inak často používam cesto chladené, ktoré je rozvaľkané a zavinuté v papieri na pečenie).
  2. Syr, smotanu, vegetu a korenie vymiešam a na hrubo natriem na cesto.
  3. Na celú plochu rozložím tenké pláty šunky.
  4. Potom cesto po dĺžke zviniem.
  5. Zrolované naplnené cesto dám do chladničky na 20 - 30 min.
  6. Stuhnuté nakrájam na centimeter hrubú kolieska (ovály), ktoré poukladám reznou stranou na plech s papierom na pečenie. Potriem rozmiešaným vajíčkom a posypem tymianom (nemusí byť).
  7. Pečiem vo vyhriatej rúre do ružova.
  8. Ak mám naviac k dispozícii syr na strúhanie, tak celé to pred zvinutím posypem nastrúhaným syrom. Je to zas iné a lepšie. Na základe vlastných skúseností som sa presvedčil, že jedna dávka pre minirodinu nestačí.