Šunkové slimáky
Lístková slaná dobrota (fotorecept)
Autor receptu: cezar
Táto chuťovka je celkom rýchla a výborná. Nezaberie veľa času.* A dokázal som s tým prekvapiť veľa priateľov pri stretnutí. No
pri takom priemernom posedení je potrebné zvážiť, či jedna dávka bude stačiť.
20 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto rozváľam na 40 cm široký pás (inak často používam cesto chladené, ktoré je rozvaľkané a zavinuté v papieri na pečenie).
- Syr, smotanu, vegetu a korenie vymiešam a na hrubo natriem na cesto.
- Na celú plochu rozložím tenké pláty šunky.
- Potom cesto po dĺžke zviniem.
- Zrolované naplnené cesto dám do chladničky na 20 - 30 min.
- Stuhnuté nakrájam na centimeter hrubú kolieska (ovály), ktoré poukladám reznou stranou na plech s papierom na pečenie. Potriem rozmiešaným vajíčkom a posypem tymianom (nemusí byť).
- Pečiem vo vyhriatej rúre do ružova.
- Ak mám naviac k dispozícii syr na strúhanie, tak celé to pred zvinutím posypem nastrúhaným syrom. Je to zas iné a lepšie. Na základe vlastných skúseností som sa presvedčil, že jedna dávka pre minirodinu nestačí.