Suroviny
| 1 bal. rozmrazené | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks (syrokrém trojuhloníkový) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| (štipka-na špičku noža) | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| na potretie | 
                                                             | 
                                                    
| trošku strúhaný (nemusí byť) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Lístkové cesto natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske na široký a dlhý plát.
- 2
 Syrokrém, smotanu, vegetu, korenie a papriku zmiešame a nahrubo natrieme na cesto.
- 3
 Na celú plochu rozložíme tenké plátky šunky. Cesto po dĺžke zavinieme, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 60-90 minút.
- 4
 Stuhnuté krájame na centimetrové kolieska. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajcom a posypeme tymiánom. Na vrch môžme dať aj strúhaný syr. Pečieme pri teplote 200 °C cca 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu