Limetkovo-mätová palacinková torta

receptka963 - bez fotkyreceptka963, 16. júna 2014

Určite väčšina z vás miluje leto,teplo,slnko kt. praží .... samozrejme aj ja to milujem ako aj celá rodina,no na osvieženie nám už nestačí voda,bazén Zobraziť celý popisUrčite väčšina z vás miluje leto,teplo,slnko kt. praží .... samozrejme aj ja to milujem ako aj celá rodina,no na osvieženie nám už nestačí voda,bazén a zmrzlina ,musela som vymyslieť aj nejaký dezert kt. ochladí a osvieži :) dúfam že aj vám bude chutiť.

60 minút
príprava

Suroviny

Cesto na palacinky:
1 l
4 ks
30 g
trošku
440 g (alebo polohrubá)
troška (alebo rozpusteného masla)
z 1 limetky
z 1 limetky
Krém:
2 ks
1 liter
6 lyžíc
z 1 limetky
z 1 limetky
2-3  lístky




Postup

  1. 1

    palacinky: do polovice mlieka pridáme sol,vajcia,cukor a múku. Vymiešame hladké cesto a postupne dolejeme olej (rozpustené maslo)a aj tú druhu polovicu mlieka. Do hotového cesta potom pridáme nastrúhanú kôru z jedej limetky a šťavu z jednej limetky.

  2. 2

    z limetkového cesta upečieme tenučké palacinky(na oleji alebo na masle). upečené palacinky potom trocha odložíme aby troška vychladli.

  3. 3

    Krém: Do mlieka pridáme zlaté klasy a dobre rozmiešame,potom pridáme cukor,na ohni miešame a varíme kým nám nezhustne na puding ... po uvarení,pridáme kôru a šťavu z limetky .

  4. 4

    do pohára alebo do malej misky dáme 2-3 väčšie lístky mäty kt. trocha natrháme,zalejeme cca 1dcl horúcej vody,prikrijeme niečim a necháme pár minút vyluhovať. Napr.po 3-4 min. chytíme ponorný mixér a rozmixujeme . po rozmixovaní primiešame k pudingu(nemusí sa všetok,ochutnávajte,a ked vám už chuť mäty stačí,tak prestante pridávať)

  5. 5

    Ked už máme toto všetko hotové ,zostáva nám už len poskladanie torty. je to jednoduché .. začínate z palacinkou,potom pridáte cca 3 lyžice limetkovo mätoveho pudingu ,a pokračujete,palacinka,puding,palacinka ,puding . (Torta nemá byť vysoká,dajte len max 12 palaciniek naseba ,radsej urobte 2 torty alebo zo zvyšných palaciniek urobte jednoduché nutelové stočené palacinky.)

  6. 6

    Na vrch nezabudnite dať ešte puding a možte poukladat kolieska limetky alebo posypat s nastrúhanou bielou čokoládou. Ked torta už nebude teplá ale bude mat aspon tu izbovu teplotu,mozte ju dat do chladničky .. po pár hodinách,najlepšie na druhý den ,si ju potom možete krásne nakrájať. podávat môžte zo zmrzlinou .

Diskusia k receptu

olinecka
Ja som dala svoj recept na palacinky,ktore boli plnene tvarohovym kremom,no tak ma vyhrešili a ponadavali,že palacinky nepatria k vareniu.Ja nenadavam ,ale chvalim každu namahu a snahu pridať niečo nove a hlavne svoje!!!Vyborne!!!!!!
receptka963
@olinecka podla mna si každý prridáva to čo chce,a to čo chce zdielať s inými ludmi,určite má každý iný názor na varenie ..
podla mna aj jednoduchý recept na pomazánku pomôže niektorým ludom kt. potrebujú k vareniu recept,niektorý ludia sa tomu potešia,a ja som len rada ked si niekto moj recept vyskúša alebo aj ked len pochváli :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia