Šaláty

Letný grilovaný šalát

Autor receptu: kitchenguru

Jednoduchý šalát ideálny na letné horúce dni.

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame. Uvaríme v osolenej vode a keď sú uvarené zlejeme vodu. Zemiaky obalíme v mletej paprike a prípadne osolíme. Takéto ich opražíme zľahka na grile.
  2. Šampiňóny, cuketu a kapiu umyjeme a odrežeme konce. Šampiňóny boli čerstvé tak som neošúpala (kto chce, ošúpe). Kapiu nakrájame na stredne veľké kusy. Cuketu nakrájame na cca 1 cm kolieska a šampiňóny rozdelíme na hlavičky a konce zvlášť. Nakrájanú zeleninu vložíme do bylinkovej marinády. Bylinková marináda pozostáva z oleja, provensalských byliniek, sušeného cesnaku a soli. Všetku zeleninu ogrilujeme na domácom elektrickom grile z oboch strán. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska a len zľahka opražíme na grile.
  3. Do veľkej misy dáme jogurt, ktorý zmiešame s olejom a citrónovou šťavou (ak je jogurt hustý, vmiešame 1 dl vody) a vložíme všetku hotovú zeleninu a poriadne pomiešame a dokoreníme soľou, korením.