Zeleninová polievka
Letná minestrone polievka
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
60 minút príprava |
Postup- Vopred cez noc namočenú fazuľu dáme do čistej vody a uvaríme domäkka.
- Na rozohriaty olej dáme roztlačený cesnak, krátko orestujeme, dáme pozor, aby nezhorkol. Pridáme na kocky nakrájanú
mrkvu, lístky tymianu a na kocky nakrájaný stopkový zeler. Päť minút restujeme, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list
a na drobno nakrájaný pór. Premiešame a zalejeme vývarom.
- Polievku varíme dovtedy, kým nie je mrkva na 70 percent
mäkká. Keď je skoro hotová, pridáme hrášok a na malé kocky
nakrájaný kel a uvarenú fazuľu. Necháme zovrieť a ešte krátko
povaríme, asi 2–3 minúty. Polievku dochutíme soľou a mletým korením. Podávame s nastrúhaným parmezánom.
|