Zeleninová polievka

Letná minestrone polievka

Autor receptu: redakcia

10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vopred cez noc namočenú fazuľu dáme do čistej vody a uvaríme domäkka.
  2. Na rozohriaty olej dáme roztlačený cesnak, krátko orestujeme, dáme pozor, aby nezhorkol. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, lístky tymianu a na kocky nakrájaný stopkový zeler. Päť minút restujeme, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list a na drobno nakrájaný pór. Premiešame a zalejeme vývarom.
  3. Polievku varíme dovtedy, kým nie je mrkva na 70 percent mäkká. Keď je skoro hotová, pridáme hrášok a na malé kocky nakrájaný kel a uvarenú fazuľu. Necháme zovrieť a ešte krátko povaríme, asi 2–3 minúty. Polievku dochutíme soľou a mletým korením. Podávame s nastrúhaným parmezánom.