Letná jahodová torta
Foto: razomzastolom
Tato torta s jahodami, ktorá vás prekvapí svojou chuťou. Ingrediencie sú veľmi dobre skombinované, čo robí tortu mimoriadne jemnou.
Zdroj: https://youtu.be/vCNMaN6nr54
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Krém: | |
120 g (30-33 %) |
|
10 g |
|
240 g |
|
180 g |
|
90 ml |
|
15 g |
|
Korpus: | |
3 ks |
|
90 g |
|
75 g |
|
7 g |
|
15 g |
|
3 PL |
|
1/2 PL |
|
Okrem toho: | |
500 g |
|
100 g (podľa chuti) |
|
Postup
-
1
Tortový korpus: Bielky vyšľahať s cukrom do penista. Pridať vaječné žĺtky a pokračovať v šľahaní. Pridať múku, prášok do pečiva, kakao, vodu, slnečnicový olej a dôkladne premiešať. Cesto vyliať do tortovej formy s priemerom 22 cm a piecť 20-25 min pri 180 °C. Tortový korpus nechať vychladnúť.
- 2
Krém: Smotanu na šľahanie vyšľahať s vanilkovým cukrom, kým nezhustne. Naliať vodu k želatíne, premiešať a nechať 10 min postáť. Potom želatínu roztopiť v mikrovlnnej rúre po dobu 10 sekúnd. Bielu čokoládu roztopiť na vodnom kúpeli. Ku kyslej smotane pridať tekutú želatínu zmiešanú s roztopenou bielou čokoládou. Zmes dôkladne vymiešať na malých otáčkach mixéra. Pridať vyšľahanú smotanu na šľahanie a opäť dôkladne premiešať.
- 3
Zostavovanie torty: Studený tortový korpus natrieť džemom, rozložiť na polovice pokrájané jahody a zaliať krémom. Vložiť do chladničky na 6 hodín.
- 4
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/vCNMaN6nr54
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Navazky su spravne.
Ked zoberieme muka + kakao tak mame spolu 90 g, co je v pomere s navazkou cukru 1:1.
Dakujem za postreh! :-)
Krásna a chuťovo mňaaaam.
je to veľmi osviežujúce. S čokoládou iste ešte bohatšia a krémovejšia chuť.
Ľahšie bolo narezať v tvare kociek aby lepšie vyzeralo :-)
Inač s mandarínkami ešte sme neskúšali dačo piecť. Upečieme :-) Ďakujem za inšpiráciu!