Jahodová torta
Letná jahodová torta
Autor receptu: razomzastolom
Tato torta s jahodami, ktorá vás prekvapí svojou chuťou. Ingrediencie sú veľmi dobre skombinované, čo robí tortu mimoriadne jemnou.
12 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Tortový korpus: Bielky vyšľahať s cukrom do penista. Pridať vaječné žĺtky a pokračovať v šľahaní.
Pridať múku, prášok do pečiva, kakao, vodu, slnečnicový olej a dôkladne premiešať.
Cesto vyliať do tortovej formy s priemerom 22 cm a piecť 20-25 min pri 180 °C.
Tortový korpus nechať vychladnúť.
- Krém:
Smotanu na šľahanie vyšľahať s vanilkovým cukrom, kým nezhustne.
Naliať vodu k želatíne, premiešať a nechať 10 min postáť. Potom želatínu roztopiť v mikrovlnnej rúre po dobu 10 sekúnd.
Bielu čokoládu roztopiť na vodnom kúpeli.
Ku kyslej smotane pridať tekutú želatínu zmiešanú s roztopenou bielou čokoládou. Zmes dôkladne vymiešať na malých otáčkach mixéra. Pridať vyšľahanú smotanu na šľahanie a opäť dôkladne premiešať.
- Zostavovanie torty:
Studený tortový korpus natrieť džemom, rozložiť na polovice pokrájané jahody a zaliať krémom.
Vložiť do chladničky na 6 hodín.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/vCNMaN6nr54