Jahodová torta

Letná jahodová torta

Autor receptu: razomzastolom

Tato torta s jahodami, ktorá vás prekvapí svojou chuťou. Ingrediencie sú veľmi dobre skombinované, čo robí tortu mimoriadne jemnou.

12
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tortový korpus: Bielky vyšľahať s cukrom do penista. Pridať vaječné žĺtky a pokračovať v šľahaní. Pridať múku, prášok do pečiva, kakao, vodu, slnečnicový olej a dôkladne premiešať. Cesto vyliať do tortovej formy s priemerom 22 cm a piecť 20-25 min pri 180 °C. Tortový korpus nechať vychladnúť.
  2. Krém: Smotanu na šľahanie vyšľahať s vanilkovým cukrom, kým nezhustne. Naliať vodu k želatíne, premiešať a nechať 10 min postáť. Potom želatínu roztopiť v mikrovlnnej rúre po dobu 10 sekúnd. Bielu čokoládu roztopiť na vodnom kúpeli. Ku kyslej smotane pridať tekutú želatínu zmiešanú s roztopenou bielou čokoládou. Zmes dôkladne vymiešať na malých otáčkach mixéra. Pridať vyšľahanú smotanu na šľahanie a opäť dôkladne premiešať.
  3. Zostavovanie torty: Studený tortový korpus natrieť džemom, rozložiť na polovice pokrájané jahody a zaliať krémom. Vložiť do chladničky na 6 hodín.
  4. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/vCNMaN6nr54