Pečené buchty
Lekvárové buchty s pridaním masla do cesta (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Tieto buchty sú aj s pridaním masla do cesta. Také som ešte nerobila, tak som vyskúšala.
12 porcií |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Do menšej nádoby rozdrobíme droždie, pridáme 1 ČL kryštálového cukru, medzi prsty múky a trochu teplého mlieka. Necháme vzísť kvások. Kým kvások nakysne, tak v mise vymiešame zmäknuté maslo so žĺtkami. Pridáme múku, cukor, kvások, soľ a dolejeme zbytok mlieka. Vymiesime cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 40 minút.
- Potom cesto preložíme na múkou vysypanú dosku.
- Rozdelíme ho na 4 časti.
- Každú časť pokrájame na rovnaké kúsky a na každý kúsok dáme lyžičku lekváru.
- Zatočíme do tvaru buchty a otočíme spojom nadol. Necháme ešte nakysnúť 15 minút.
- Formu vymažeme maslom a uložíme do nej buchty, ktoré tiež po vrchu potrieme maslom.
- Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 35 minút. Upečené buchty ešte za horúca potrieme po vrchu maslom. Upečené necháme chvíľu vychladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom.
- V reze.
- A ešte koštovka :-)