Lazane s tekvicou a bryndzou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do múky zmiešanej s petržlenovou vňaťou, so soľou a s korením za stáleho miešania pridávame po jednom žĺtky a vajce, potom prilejeme olivový olej. Cesto musí byť na vzhľad „trúsivé“, ale keď ho stlačíme, má sa ľahko spojiť. Zarobené cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočinúť asi 15 minút v chladničke. Potom vyvaľkáme tenký plát, z ktorého povykrajujeme rovnaké krúžky s priemerom 12 – 15 cm, uvaríme.
  2. Plnka: Urestujeme cibuľu a tekvicu s podrvenou rascou, kým nezmäkne. Ochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť a zmiešame spolu s bryndzou.
  3. Na omáčku si orestujeme cibuľku a cesnak do sklovita, poprášime cukrom, skaramelizujeme a podlejeme vínom, ktoré necháme vyredukovať. Potom prilejeme vývar a takisto vyredukujeme. Nakoniec pridáme smotanu a pri malom ohni necháme prevárať, kým omáčka trošku nezhustne. Vmiešame maslo a dochutíme soľou, korením (ak by bola omáčka niekomu príliš sladká, môžeme pridať trošku citrónovej šťavy). Zmiešame s bryndzovou plnkou a prekladáme na tanieri s uvarenými lazaňami. Môžeme dozdobiť kúskami bryndze.