Languedocký šalát

Autor receptu: amelie

Salat sa da urobit vlastne zo vsetkeho. Toto je taky "nedelny" a davam ho sem preto, lebo aj mna zo zaciatku prekvapilo, ako vyborne sa da skombinovat surova zelenina s tepelne upravenou, ktora vsak musi byt naozaj tepla.

4-5
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Mrkvu ocistime, pokrajame na kolieska, osolime a podusime dosladka a dochrumkava na olivovom oleji v prikrytej panvicke. Pripravime zalievku z panenskeho olivoveho oleja, citronovej stavy, nadrobno posekanej chilli papricky a soli. Uhorku osupeme, lyzicou vyberieme vnutro a duzinu pokrajame na male kocky rovnako ako papriky. Premiesame s olivami, zalievkou a opatrne primiesame kolieska teplej mrkvy. Na taniere utlozime salatove listy, na ne zeleninu a na kocky pokrajany kozi syr. Na kazdy tanier dame 2-3 platky sunky skrutenej do kornutika a ozdobime paradajkami, vacsie mozeme rozkrojit na mesiaciky.