Lahodný šalát s tuniakom, vajíčkom a kôprovým dresingom
Foto: siuuu
Šalát vie asi pripraviť každý, takže skôr iba tip na rýchlu, chutnú a zdravú večeru či ľahký obed. My sme mäsoví, ale na tejto Zobraziť celý popisŠalát vie asi pripraviť každý, takže skôr iba tip na rýchlu, chutnú a zdravú večeru či ľahký obed. My sme mäsoví, ale na tejto kombinácii sme si mimoriadne pochutili.
porcie
príprava
Suroviny
2-3 hrste (podľa chuti) |
|
3 ks (na tvrdo uvarené) |
|
200 g (kúsky, nie drť) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
150 - 200 g hustý, neochutený |
|
1-2 PL |
|
1-2 strúčiky |
|
podľa chuti (čerstvý alebo mrazený, posekaný) |
|
nasucho opečený |
|
podľa chuti |
|
(voliteľné) |
|
Postup
-
1
Šalát umyjeme, osušíme a rozdelíme do misiek, pridáme na štvrtiny pokrájané paradajky, jemne osolíme a premiešame. Uvarené vajíčka očistíme. Na jednu porciu som dala 1 vajíčko prekrojené na polovicu a polovicu posekaného nadrobno.
- 2
Na šalát rozložíme kúsky tuniaka, polovice vajíčok, posypeme posekanými vajíčkami a olivami, a nakoniec pokvapkáme dresingom, ktorý sme pripravili zmiešaním jogurtu (ja mám najradšej Bio jogurt od Milko), majonézy, pretlačeného cesnaku, posekaného kôpru, soli a korenia. Podávame s nasucho opečeným toastovým chlebíkom, alebo iba samotný.
Tiež tuniakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu