Foto: randoinetta
Nenáročný dezert ( nielen pre návštevu ) ku kávičke alebo k čajíčku.
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
200 g (alebo práškový) |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
150 ml (alebo iné) |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
1 hrsť |
|
2 ČL |
|
50 ml |
|
5 ks |
|
štipka |
|
|
|
|
Postup
-
1
Hrozienka namočíme do vlažnej vody. Rozbijeme 5 vajec oddelením žĺtkov od bielkov. V osobitnej miske vyšľaháme žĺtka pridaním vanilkového a hnedého (alebo práškového) cukru, pridáme mlieko a prešľaháme.
- 2
Keď sú žĺtky s cukrom dobre vymiešané pridáme múku, do ktorej zamiešame kypriaci prášok a postupne olej, postrúhané očistené jablká, scedené hrozienka, preosiate kakao, vodu, sódu bikarbónu a dobre premiešame. Z bielkov v druhej miske vyšľaháme sneh, ktorý primiešame varechou alebou metličkou k cestu. NEŠĽAHAŤ!
- 3
Bábovkovú formu vymastíme poriadne maslom a vysypeme strúhankou. Pečieme pri 180 stupňoch, cca 35 minút. Aby sme zistili či je bábovka upečená aj vo vnútri, pichneme do nej špáradlo/špajdlu a ak ostane suché/-á, môžme ju vybrať. Vyklopíme ešte za horúca. Nakoniec posypeme preosiatým práškovým cukrom. Možno ozdobiť ovocím. Ja som použila rozmixovanú mrazenú lesnú zmes s kokosovým mliekom (ako zmrzlina). Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu