Lahodná lahôdková nátierka s polievkového mäsa pre Bábiku fotorecept

sracz - fotkasracz, 4. marca 2011
Lahodná lahôdková nátierka s polievkového mäsa pre Bábiku (fotorecept)
Foto: sracz

Je tomu už viac ako 33 rokov, čo som vymyslel tento „presvedčovací variant“ pre svoju dcérku – Bábiku. Dôkladne si dala záležať, a to už od malilinka, na kvalite mäsa. Nesmelo obsahovať žiadne prerastané časti, slaninu, loj, kožu, chrupavky a iné, podľa nej, nechutné „veci“. Uznal som jej nároky, ale som aj „šporovlivý" a tak vznikli moje lahodné lahôdkové nátierky. Nimi som „zabodoval“ aj u jej detí, mojich milovaných dvojčiat, čvorgľov, levov z Jazera, Lillynky a Samka i ostatných „kostošov".

6 (8÷12?)
porcií
30´ minút
príprava

Suroviny

500÷600 g, z polievky
Varená zelenina:
0,5 ks
0,5 ks, (turnipe)
0,25 ks
0,25 ks, buľva
1 ks
1 ks
2 ks
podľa potreby za hrsť, , zelerová vňať a stonky
2 ks, na tvrdo
2 ks, varené z vajíčok
1 ks, veľká
2÷3 PL, doma zavárané (Salsa)
2 PL
3÷5 PL, lahôdková čerstvá (syr tavený Bambino)
2÷3 PL
 g
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    na pracovný stôl pripravím všetky ingrediencie a zostavvu kychyňského robota (mixéra) na dosah rúk.

    Lahodná lahôdková nátierka s polievkového mäsa pre Bábiku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zvlášť starostlivo preberiem mäso z polievky (tentoraz som mal hovädzie predné, prerastané rebrá, chvost a dva kuracie skelety); pozor na kosti_čky!

    Lahodná lahôdková nátierka s polievkového mäsa pre Bábiku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    podobne aj varenú zeleninu (množstvo nie je potrebné „preháňať”, lebo výsledný produkt by bol riedky), spolu s petržlenovou a zelerovou vňaťou i 2÷3 krátkymi „rapíkmi” zeleru.

    Lahodná lahôdková nátierka s polievkového mäsa pre Bábiku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    korenín nepotrebujem veľké množstvo, používam produkty z polievky, pokiaľ pripravujem nátierku iba pre deti, postačuje jemný kečup a tavený syr Bambino; ak iba pre dospelých (ako v tomto mojom prípade) nahradím ich Salsou, lahôdkovou majonézou a dochutím čerstvým MČK; ak pripravujem pre obe vekové kategórie miešam pre každú zvlášť v oddelených jenských misiach!

    Lahodná lahôdková nátierka s polievkového mäsa pre Bábiku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    mixoval som v menších dávkach (na 4 razy), pre každú som jednotlivé ingrediencie pokrájal na menšie kúsky a hotovú masu uložil do pomocnej misy, premiešal a na záver dochutil soľou a MČK.

    Lahodná lahôdková nátierka s polievkového mäsa pre Bábiku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    lahodnú chuť som zvýraznil pridaním 3÷4 PL majonézy, opäť premiešal,

    Lahodná lahôdková nátierka s polievkového mäsa pre Bábiku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    kuchyňskou „špachtľou” uhladil, ozdobil čerstvou petzržlenovou vňaťou a jahodami a na pár hodín (prikryté celofánovou fóliou) uložil do chladničky.

    Lahodná lahôdková nátierka s polievkového mäsa pre Bábiku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Servírovanie: tak v tomto prípade sa môžem naozaj „predstaviť či predviesť” ako majster improvizácie. Touto nátierkou sa dajú naplniť a ozdobiť vajíčka na tvrdo, paradajky, paprika, čerstvé uhorky, ovocie a ovocné misy, salámové a šunkové „rolky i ružičky” a inšó, alebo

    Lahodná lahôdková nátierka s polievkového mäsa pre Bábiku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    natrieť na rohlíky, žemle, hrianky, toasty, obložené chlebíky či priamo na „burkovčak” chlebíka a na povrch pridať čerstvé MČK z „peprovacej bazuky” (toto je pre mňa!), alebo

    Lahodná lahôdková nátierka s polievkového mäsa pre Bábiku (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pre rôzne spoločenské, súkromné aktivity i chvíle s „pochúťkou” vo dvojici, na stôl so slávnostným prestieranim:

    Lahodná lahôdková nátierka s polievkového mäsa pre Bábiku (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Množstvo kalerábu, cibule a zeleru je správne? Je to pol kusa a štvrť kusa? Prosím ťa vysvetli čo to je rutabaga, nikdy som o niečom takom nepočula :-((
Tak toto ma ešte ani nenapadlo, určite to skusim, manžel má velmi rád varené maso z polievky, ale táva sa že zostane. A fialky neustále krásne kvitnú, tá fialová velmi pekná farba.
aj my robievame šalát z vareného mäsa, ale nakrájaného na malé kocky k tomu sa pridá zelenina, v podstate ako na zemiakový šalát + majonéza a je výborný.... mixovať ma ešte nenapadlo... vyzerá to výborne... ten môj tiež varí a výborne, ale také cifrovanie ako ty nezvláda :-) no ale šak nemôžem mať všetko :-) moc pekné
áááá - toto sa mi páči. Ja som mäso z polievky + zeleninu vždy vyložila deťom na taniere k televízii k Matelkovi, troška posolila a všetko zbodli, ešte aj pýtali. Preto som nikdy z vareného mäsa z polievky nemohla robiť pomazánku. Zvlášť keď sa mäso varí v kuchte, tak je mäkkulinké, ako jedna báseň.
Ferry, ked uz nicim inym /co by som sa divila-pretoze je v natierke vsetko fajnove/ tak si zabodoval tym srdieckovym servirovanim!
aj my radi natierky a hlavne ak ostane pecene maso- luto je ho nedojest v inej forme.
?? - " tavený syr Bambino"- aky pouzivas tu taveny- lebo tavene dostaneme iba europske v deli obdhodoch.
ďalší krásny recept a krásne všetko naaranžované a tie fialky sú tiež nádherné:)))..... tiež by ma zaujímalo čo to je rutabaga?......dáka koreňová zelenina?
Tie fialky su nadherne....nooooo a ta natierka......a este 10 dkg lasky a srdce v prasku......tieto ingrediencie nie su uvedene, ale SU TAM, vsak ?
Dik.....svetlomodrokrasne.......
Ferry, muž, ktorý s láskou varí, tak aj pri servírovaní sa to prejaví. Pripomenul si mi môjho otecka, ktorý pre nás deti v rokoch po vojne
z jednoduchých vecí vedel vytvoriť pre nás rôzne "cudzokrajné"
delikatesy. Vďaka, ozaj je to super.
Hľadala som recept, tento je dobrý hneď vyskúšam . Zaujala ma v recepte rutabaga a hneď som pátrala po autorovi. Dávam si ťa do obľúbených iný kraj, iné chute a to my máme veéééľmi radi. Zdravím.
Pekne načančané. Také krásne srdiečka a zjesť ich. Taká škoda. Veru, už som nerobila mäsovú pomazánku asi tak 20 rokov. Takto vyzdobiť by ma nenapadlo.

Pridaj komentár k receptu: