Namiesto oskrabania - okrajame zemiaky nozom a nevyhodime supy.
Postup
-
1
Zemiaky poriadna ocistine kartacom a poumyvame niekolko krat. Nakrajame na stvrtky ked su vacsie na osminky. Zemiaky neoskrabeme skrabkou ale vykrojime duzinu tak ze nechame priblizne 5 mm so supou. Duzinu pouzijeme ako sme mali v plane.
-
2
Vykrojene supy mozeme spracovat viacerymi sposobmi, bud posolime poolejujeme a dame piect do truby cca 30 minut do chrumkava. Ja som dal predvarit do mikrovlnky na 4 minuty, Vybral a dal zlahka poolejovane pod grill na tak 5 minut - pootacal,
- 3
Sunku alebo udene maso si nakrajame na kocky, tak isto cibulu a papriku ( alebo feferonky ). Dame oprazit na oleji ochutime.
- 4
Na tacku dame zapecene supky posypeme predprazenou sunkou a pristruhame podla chute tvrdy syr. Znova vlozime pod grill na par minut kym sa syr neroztopi. Pozor tanier - tacka je horuca ked sa serviruje.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu