Bravčová krkovička

Laci pečienka (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Pred mesiacom som bola v Maďarsku v tržnici. Tržnicou sa niesla vôňa mäska Laci pečienky, ale aj pečených jaterníc, lángošov a klobás. K tomu vynikajúce kvašáky, tržnicová čalamáda s kusom hebkého chlebíka. Dnes som urobila toto mäso podľa receptu tržnicového kuchára. Veľmi jednoduchá príprava.

5
porcií
12 hod nálev minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú krkovičku som nakrájala ja rezne. Naklepala.
  2. Osolila a okorenila z oboch strán.
  3. Do panvice som dala roztopiť jednu lyžicu masti.
  4. Keď bola horúca zobrala som ju zo sporáka, pridala som k nej červenú mletú papriku.
  5. Pomiešala som ju a pridala som k nej nakrájaný cesnak.
  6. Mäso som uložila na veľkú panvicu a zaliala som ju týmto nálevom. Uložila som som mäso do chladničky na celú noc.
  7. Druhý deň som rozohriala na panvici 2 lyžice masti a keď sa stopila, pridala som k nej cibuľu na väčšie kusy a cesnak. Nenechala som ju opiecť.
  8. Ihneď na cibuľu som uložila mäso z nálevu aj s masťou, v ktorej bola celú noc. Pieklo sa na silnejšom plameni.
  9. Obrátila som ho a piekla i z druhej stany ďalších 5 min.
  10. Upečené mäsko som vybrala na tanier. Neuložila som ho na kuchynský papier, lebo v masti, ktorá z neho stečie sa výborne namáča chlebík. Veď napokon i na trhu nám ho položili na chlebík. Dala som uvariť zemiaky v šupke, ošúpala som ich a vložila do masti s mäsom, aby sa opiekli.
  11. Podávala som ho so zemiakmi a sterilizovanou cibuľkou. Prajem vám dobrú chuť.