Kysnutý orechový závin

Kysnutý orechový koláč

Autor receptu: romanneta

16
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Do misky dáme múku, soľ, rozpustené maslo, kryštálový cukor, žĺtok a prilejeme kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplejšom mieste vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku.
  3. Zmiešame mleté orechy, práškový cukor, citrónovú kôru, rum a prilejeme trochu teplého mlieka. Cesto vyvaľkáme a natrieme plnkou.
  4. Zvinieme ho a preložíme na vymastený plech. Po vrchu ho potrieme olejom. Necháme ešte 10 minút kysnúť.
  5. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 35 minút. Upečený potrieme po vrchu olejom a necháme ho vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom.
  6. V reze.